News

Noi reguli anti-Covid în Ungaria. Angajații din sănătate, obligați să se imunizeze și cu a treia doză

Toți angajații din sănătate din Ungaria vor fi obligați să se vaccineze împotriva SARS-COV2 și cu doza a treia. Măsura va intra în vigoare pe 20 noiembrie.
18.11.2021 | 23:16
Noi reguli antiCovid in Ungaria Angajatii din sanatate obligati sa se imunizeze si cu a treia doza
ADVERTISEMENT

Mai exact, începând din această sâmbătă toți angajații sistemului sanitar din țara vecină vor trebui să-și administreze obligatoriu și doza a treia anti-Covid, dar doar dacă au patru luni de la doza a doua.

Anunțul a fost făcut de către șeful cabinetului premierului Viktor Orban, Gergely Gulyas. Acesta a explicat faptul că a trebuit impusă această regulă din cauza numărului mare de noi infectări, din ultima perioadă.

ADVERTISEMENT

Masca de protecție a redevenit obligatorie și la interior în Ungaria

De asemenea, o altă regulă care va fi valabilă în Ungaria este obligativitatea purtarea măștii de protecție în majoritatea spațiilor închise, a mai anunțat Gergely Gulyas.

”Sfatul guvernului este ca toată lumea să primească rapelul (cu a treia doză, n.r.), care se va putea face la patru luni după a doua doză”, a precizat Gulyas într-o declarație de presă, potrivit Reuters.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, în Ungaria nu există măsuri foarte restrictive anti-coronavirus și se numără printre țările din UE cu rată mică de imunizare. O influență în noua decizie a Guvernului național, în ceea ce privește a treia doză, ar fi avut-o Colegiul Medicilor din Ungaria.

În Ungaria încă se poate merge la restaurant sau cinema fără certificat verde

După ce a observat creșterea accelerată din ultimele zile a noilor infectări, Colegiul Medicilor din Ungaria a intervenit prin a solicita noi măsuri mai dure, care să-i determine pe oameni să se protejeze mai bine, respectiv să se vaccineze.

ADVERTISEMENT

Colegiul Medicilor a cerut interzicerea evenimentelor cu număr mare de invitați și impunerea obligativității măștilor de protecție și la interior. Mai mult, Colegiul a solicitat și ca accesul în restaurante, teatre sau cinematografe să fie permis în funcție de prezentarea certificatului verde.

În ultimele 24 de ore, în Ungaria s-au înregistrat peste 10 mii de noi persoane depistate pozitiv, concret 10.767. Este cel mai mare număr zilnic de până acum, de la sfârșitul lunii martie. Referitor la numărul celor care au pierit în urma contaminării virusului, sunt 131 oameni.

ADVERTISEMENT

În România au început să mai scadă românii care se îmbolnăvesc de coronavirus. În ultimele 24 de ore, am avut 3.076 noi infectări și 332 decese.

”În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 3.076 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 50 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare (….) 

În intervalul 17.11.2021 (10:00) – 18.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 332 de decese (165 bărbați și 167 femei), din care 76 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din:

Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București”, a informat Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

ADVERTISEMENT
Tags: