News

Vaccinare la bordel. Cei care se imunizează primesc intrare gratuită la ”clubul de saună”

Un bordel din capitala Austriei, Viena, vrea să își vaccineze clienții contra COVID-19. Iar pentru a-i convinge, cei care se vor imuniza se vor bucura de 30 de minute într-un „club de saună”.
10.11.2021 | 12:31
Vaccinare la bordel Cei care se imunizeaza primesc intrare gratuita la clubul de sauna
ADVERTISEMENT

După ce s-au confruntat cu o scădere a numărului de clienți din cauza ratelor scăzute de vaccinare, companiile fac eforturi pentru creșterea veniturilor. Persoanele nevaccinate au interdicție de a intra în cluburile și barurile din Austria, așa că un bordel din Viena a găsit soluția de a-și motiva potențialii clienți să se vaccineze, potrivit CNN.

Bordelul oferă acces gratuit la „clubul de saună” pentru cei care se vaccinează

Clienții unui bordel austriac care au acceptat să fie vaccinați împotriva Covid-19 au primit acces gratuit la un ”club de saună”, scrie și Dailymail.

ADVERTISEMENT

Dacă clienții se imunizează la clinica din incinta bordelului din Viena primesc gratuit o ședință de 30 de minute la ”clubul de saună”,  de fapt un masaj senzual-erotic, de la o ”femeie pe care o pot alege” chiar ei.

Bordelul a declarat că proiectul, care a început la 1 noiembrie, face parte dintr-un efort de a crește încasările în urma unei scăderi a numărului de clienți din cauza ratelor scăzute de vaccinare.

ADVERTISEMENT

Aproape 65% dintre austrieci s-au vaccinat împotriva COVID-19

Numai circa 65% dintre austrieci sunt complet vaccinați, iar cei care nu și-au administrat vaccinul au interdicție de a frecventa restaurantele, hotelurile, saloanele de coafură și de a merge la marile evenimente publice.

Aceste norme, ce au fost anunțate vineri seară, reprezintă un răspuns la o rată de infectare în creștere rapidă, care a atins ieri 635 de cazuri noi la 100.000 de locuitori în cursul ultimelor șapte zile – de peste trei ori mai mare decât în țara vecină, Germania.

ADVERTISEMENT

Bordelul se gândește și la viitor: Vaccinează și băieți sub 14 ani, dacă vin cu un adult

Vaccinurile vor fi disponibile în fiecare zi de luni, între orele 16:00 și 22:00, pe tot parcursul lunii noiembrie, pentru a încuraja bărbații să se vaccineze în schimbul unui cupon de 40 de euro pentru un „club de saună”.

Și băieții cu vârste de până la 14 ani au voie să folosească clinica, dacă sunt însoțiți de un adult.

ADVERTISEMENT

Pentru a respecta normele austriece privind egalitatea de șanse, femeile sunt, de asemenea, invitate să meaergă la clinica bordelului pentru imunizare.

„Din cauza pandemiei, am înregistrat o scădere de 50% (a numărului de clienți), cu această inițiativă sperăm ca numărul clienților să crească din nou”, au spus reprezentanții bordelului, în același timp în care au anunțat că vor deschide centrul de vaccinare contra COVID-19 la cabinetul din incintă.

Proprietarul Funpalast a adăugat că bordelul este situat în apropierea unui monument al pictorului Gustav Klimt și le-a spus potențialilor clienți să spună că au admirat statuia ”ca scuză pentru întârziere… când vă veți întoarce acasă”.

Austria a întărit controalele

Amuzanta inițiativă vine în contextul în care autoritățile austriece au anunțat marți că vor intensifica controalele poliției pentru a aplica noile legi privind vaccinarea.

Guvernul austriac a planificat o perioadă de tranziție de patru săptămâni, pentru a-i îndemna pe cei care nu au fost vaccinați să o facă.

Oricine a primit o doză de vaccin sau are un test PCR negativ va putea să participe la evenimente și să intre în locurile specificate, în această perioadă.

Potrivit ministrului de interne Karl Nehammer, 800 de polițiști însărcinați cu asigurarea respectării reglementărilor COVID-19 se vor adăuga celor 4.000 de ofițeri care patrulează deja în mod regulat.

„Pentru cei care respectă toate măsurile, este mai mult decât nedrept dacă există persoane care cred că pot pur și simplu să ocolească sau chiar să păcălească autoritățile sanitare, ministerul sănătății și orientările experților”, a spus Nehammer.

Clienții care încalcă cerințele ar putea fi sancționați cu până la 500 de euro, în timp ce întreprinderile ar putea fi sancționate cu până la 30.000 de euro dacă clienții nu sunt confirmați ca fiind vaccinați sau vindecați de Covid-19.

În cazul în care situația se înrăutățește, guvernul austriac a declarat că ar putea fi impuse limitări suplimentare pentru persoanele nevaccinate.

ADVERTISEMENT