News

Vaccinul împotriva COVID-19 nu afectează fertilitatea! Câte mii de cupluri au participat la un studiu oficial

Vaccinul împotriva COVID-19 nu afectează fertilitatea! Câte mii de cupluri au participat la un studiu oficial menit să contrazică toate știrile false apărute în ultima perioadă
22.01.2022 | 11:27
Vaccinul impotriva COVID19 nu afecteaza fertilitatea Cate mii de cupluri au participat la un studiu oficial
Vaccinul împotriva COVID-19 nu afectează fertilitatea la oameni! Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

După îndelungi certuri și acuze s-a dovedit în mod oficial că vaccinarea împotriva COVID nu afectează şansele de a concepe un copil. Totul a fost confirmat de un studiu finanţat de Institutele Naţionale de Sănătate din Statele Unite.

Mai exact, cercetătorii nu au identificat diferenţe în ceea ce priveşte şansele de concepţie dacă partenerii de sex masculin sau de sex feminin erau vaccinaţi anti-COVID față de cei din cuplurile nevaccinate.

ADVERTISEMENT

Vaccinul împotriva coronavirusului nu afectează fertilitatea!

Mai mult decât atât, la studiu au participat peste 2.000 de cupluri, ceea ce face rezultatul aproape fără cale de negare.

Există, totuși, anumite semne de întrebare. A fost dovedit și că există şanse puţin mai mici de concepţie dacă partenerul de sex masculin a fost infectat cu SARS-CoV-2 cu 60 de zile înainte de ciclul menstrual al partenerei.

ADVERTISEMENT

Practic, a fost sugerat că boala COVID-19 ar putea reduce temporar fertilitatea masculină, conform studiului publicat în American Jurnal of Epidemiology.

Trebuie să știți că în studiu au fost implicate 2.126 de femei din Statele Unite sau Canada. Acesta s-a desfăşurat din decembrie 2020 până în septembrie 2021.

ADVERTISEMENT

Interesant este că femeile au fost monitorizate până în noiembrie 2021 pentru a preîntâmpina orice altă acuză care putea fi adusă.

Participanţii au completat la fiecare opt săptămâni chestionare cu privire la situaţia socio-demografică, stilul de viaţă, factori medicali şi informaţii despre partenerii de viaţă.

ADVERTISEMENT

Când totul a fost gata, cercetătorii au transmis că nu au identificat diferenţe majore în ceea ce priveşte ratele de concepţie pe fiecare ciclu menstrual între cuplurile nevaccinate şi cele vaccinate în care cel puţin un partener a primit cel puţin o doză de vaccin anti-COVID.

„Constatările oferă asigurări că, pentru cuplurile care doresc o sarcină, vaccinarea nu pare să afecteze fertilitatea”, a declarat Diana Bianchi, director al Institutului Naţional Eunice Kennedy Shriver de Pediatrie şi Dezvoltare Umană din cadrul NIH, care a finanţat studiul.

„Totodată, oferă informaţii pentru medicii care consiliază persoanele care îşi doresc o sarcină”, a precizat Bianchi

ADVERTISEMENT