News

Vaccinul Moderna a primit autorizația completă din partea FDA. Care este situația celorlalte seruri

Reprezentanții Moderna au anunțat că vaccinul anti-Covid-19 a primit aprobarea completă din partea autorităților americane. Din decembrie 2020 acest ser era administrat pe baza unei autorizații de urgență.
01.02.2022 | 11:21
Vaccinul Moderna a primit autorizatia completa din partea FDA Care este situatia celorlalte seruri
FDA a oferit autorizația completă pentru vaccinul Moderna. Credit foto: Pexels
ADVERTISEMENT

Oficialii companiei farmaceutice Moderna au anunțat că serul lor împotriva noului coronavirus a primit autorizația completă din partea Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA). Din decembrie 2020, acest ser era administrat pe baza unei autorizații de urgență, notează Huffington Post.

Vaccinul Moderna este cel de al doilea ser împotriva Covid-19 care primește aprobările complete necesare pentru a fi folosit pe piața americană. Primul vaccin care a primit această autorizație FDA este cel produs de Pfizer.

ADVERTISEMENT

Decizia FDA de a acorda această autorizare completă vine după ce din decembrie 2020 și până în prezent, în Statele Unite ale Americii, au fost administrate peste 200 de milioane de doze.

Acordarea acestei autorizații complete de administrare din partea autorităților medicale americane însemnă că serul Moderna a trecut prin toate testele de siguranță cerute de legislația americană pentru toate vaccinurile disponibile pe piață.

ADVERTISEMENT

“Experții medicali și științifici ai FDA au efectuat o evaluare amănunțită a datelor științifice și a informațiilor incluse în aplicație referitoare la siguranța, eficacitatea și calitatea de fabricație a Sikevax (n.r vaccinul Moderna). Aceasta include verificarea independentă de către agenție a analizelor prezentate de companie, analizele noastre proprii ale datelor, împreună cu o evaluare detaliată a proceselor de fabricație, a metodelor de testare și a instalațiilor de producție”, explică dr. Peter Marks, director al unui centru FDA.

În plus, această autorizație permanentă vine în completarea dovezilor legate de siguranța acestui vaccin în urma administrării a mai mult de 200 de milioane de doze.

ADVERTISEMENT

Autoritățile americane și cele din Europa au acordat autorizația de urgență pe baza unui studiu în care evoluția a peste 44.000 de persoane a fost urmărită de-a lungul a două luni de administrarea primei doze. Pentru o autorizație completă, legislația SUA solicită studii care să se întindă pe mai mult de șase luni.

Autoritățile speră că această autorizație va duce la o creștere a numărului de vaccinări

“Aprobarea de către FDA a Sikevax este un pas semnificativ în lupta împotriva pandemiei COVID-19, fiind al doilea vaccin autorizat complet împotriva COVID-19. Publicul poate fi asigurat că Spikevax respectă standardele înalte ale FDA privind siguranța, eficacitatea și calitatea de fabricație necesare pentru orice vaccin aprobat pentru utilizare în statele Unite”, explică dr. Janet Woodcock, șefa interimară a agenției.

ADVERTISEMENT

Experții în sănătate publică sunt de părere că această decizie a FDA ar putea creștere gradul de încredere al americanilor în vaccinare și să ducă și la o creștere a numărului de persoane care apelează la imunizare.

Cu toate acestea, după cum arată statisticile, după autorizarea completă a vaccinului Pfizer, în luna august 2021, și sprijinul public oferit de președintele Joe Biden, nu a fost înregistrată o creștere semnificativă a numărului de persoane imunizate.

În prezent, peste 211 milioane de persoane, aproximativ 63% din populație SUA, a făcut schema completă de vaccinare. Dintre aceștia, 86 de milioane au apelat și la doza booster.

ADVERTISEMENT
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero...
Unde în lume mai sunt paradisuri fiscale: lista scurtă a țărilor cu zero taxe pe afaceri
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis...
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo până în 4 august
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru...
Anamaria Prodan șterge iar pe jos cu Reghe. ''Un flaușat care vorbește mândru cum agață, căsătorit fiind, «moartele de foame» prin Dubai''
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu...
Culisele retragerii lui Joe Biden din cursa prezidențială. Cine l-a convins și cu ce argumente
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!