News

Văduva lui Corneliu Vadim Tudor, datoare la Enel. Factura uriașă pentru care femeia a fost dată în judecată

Văduva lui Corneliu Vadim Tudor a pierdut procesul cu un furnizor de energie electrică și este obligată să plătească o sumă importantă de bani.
29.05.2023 | 11:03
Vaduva lui Corneliu Vadim Tudor datoare la Enel Factura uriasa pentru care femeia a fost data in judecata
Văduva lui Corneliu Vadim Tudor a recunoscut că are probleme financiare, după moartea tribunului / Colaj foto: Fanatik / Surse foto: Hepta / Antena Stars
ADVERTISEMENT

Doina Vadim Tudor este obligată prin decizie judecătorească să plătească sumele restante către furnizorul Enel Energie Muntenia. Decizia a fost luată la Judecătoria Sectorului 5, acolo unde se află imobilul în care a locuit alături de fondatorul Partidului România Mare și de cele două fiice ale lor.

Văduva lui Vadim Tudor are facturi restante de peste 800 de euro

Văduva lui Corneliu Vadim Tudor este obligată să plătească suma de 4.092,72 de lei (aproximativ 800 de euro) către compania de electricitate, debit restant, la care se adaugă 211,17 lei, contravaloare penalități. În plus, Doina Vadim Tudor va trebui să achite și cheltuieli de judecată în valoare de 200 de lei.

ADVERTISEMENT

Hotărârea Judecătoriei Sectorului 5 nu este definitivă și poate fi atacată în termen de 30 de zile de la comunicare, potrivit portalului instanțelor din România.

Colecția de tablouri a familiei, scoasă la licitație, în aprilie

Informația apare la câteva săptămâni după ce o colecție de pictură care a aparținut lui Corneliu Vadim Tudor a fost scoasă la vânzare prin Casa de Licitații A10 Artmark. Printre operele vândute de familia fostului politician s-au numărat lucrarea ”Odihnă la câmp” al artistului Rudolf-Schweitzer Cumpăna (preț de pornire 1.800 de euro) sau ”Casă țărănească”, semnată de Gheorghe Petrașcu (1.500 de euro).

ADVERTISEMENT

Anterior, în 2015, familia Vadim Tudor a scos la licitație, prin intermediul aceleiași case, colecția de cărți rare, manuscrise și autografe care i-a aparținut fostului președinte PRM. Suma totală obținută, la acea vreme, a fost de 64.000 de euro.

De asemenea, în 2017, și limuzina lui Corneliu Vadim Tudor, un Chrysler LX 300C a fost vândută, tot la licitație, pentru 12.000 de euro. Mașina fusese folosită de tribun doar în deplasările oficiale și avea la bord, doar 36.000 de kilometri.

ADVERTISEMENT

La acea dată, familia Vadim Tudor adunase, din vânzarea bunurilor care au aparținut fostului politician, circa 200.000 de euro, conform estimărilor din presă. Aproape un sfert din această sumă a fost achitată de familie ca despăgubiri în procesul de calomnie pierdut de tribun în fața fostului ministru al justiției, Ana Birchall.

Văduva lui Vadim a recunoscut că se confruntă cu probleme financiare

Familia fostului tribun a întâmpinat probleme financiare importante încă de la moartea politicianului, în septembrie 2015. Văduva lui Vadim nu a ascuns niciodată acest lucru și a mărturisit că situația se complicase încă din ultimii ani de viață ai președintelui PRM.

ADVERTISEMENT

“Nu aveam nicio sursă de venit. Nici prin cap nu mi-a trecut că s-ar putea întâmpla aşa ceva. El nu îşi făcea planuri pentru ziua următoare, spunea că nu ştie ce se întâmplă, că fiecare zi cu problemele ei.

Nu avea ce testament să facă. Testamentul lui e revista România Mare, unde avea probleme. Grijile lui de fiecare zi erau cei 27 de angajaţi şi tipografia”, a mărturisit văduva lui Corneliu Vadim Tudor, chiar la înmormântarea soțului ei, potrivit Libertatea.

Corneliu Vadim Tudor a locuit, cu familia, într-o vilă din Cotroceni

După moartea politicianului, cele două fiice ale acestuia s-au angajat și au încercat diverse joburi. Dacă mezina, Eugenia, a lucrat, o perioadă, în televiziune, Lidia și-a început o carieră didactică, după ce a absolvit facultatea de psihologie. De asemenea, ea a încercat să ducă mai departe munca începută de tatăl ei la editura și revista România Mare.

Corneliu Vadim Tudor a locuit, alături de familia lui, într-o vilă situată în cartierul Cotroceni, în apropiere de facultatea de medicină. Potrivit informațiilor FANATIK, imobilul se află în continuare în proprietatea văduvei lui Vadim Tudor.

ADVERTISEMENT