Sport

Joyksim Dawa, victima atacurilor rasiste pe reţelele de socializare: “Nimeni nu poate să îmi jignească pielea!”

FCSB nu s-a impus la Hermannstadt după ce gazdele au egalat dintr-un penalty comis de Dawa, care a fost și eliminat.
22.09.2023 | 10:05
Joyksim Dawa victima atacurilor rasiste pe retelele de socializare Nimeni nu poate sa imi jigneasca pielea
Joyskim Dawa a fost eliminat în minutul 60 al meciului Hermannstadt - FCSB. Foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB a făcut al doilea pas greșit al sezonului, după ce a remizat cu Hermannstadt, la Sibiu, 2-2. Echipa avea șapte victorii în precedentele opt etape, UTA fiind singura echipă care a învins vicecampioana în competiția internă, în acest sezon.

Dawa, victima atacurilor rasiste după gafele cu Hermannstadt

Hermannstadt a deschis scorul prin Balaure, în minutul 13. Prin dubla lui Compagno, care marca în minutul 31 din penalty și în minutul 47 din acțiune, echipa lui Elias Charalmbous a ajuns în avantaj.

ADVERTISEMENT

În minutul 60 al partidei restante din etapa a cincea, Joyskim Dawa a faultat din postura de ultim apărător și a văzut direct cartonașul roșu. Neguț i-a luat prim-planul, iar Dawa l-a tras pe tricoul. Centralul Fluieran a arătat punctul cu var.

Hermannstadt egala la acea fază, din penalty, iar Dawa a fost certat de fanii echipei sale pentru greșeala făcută. Daniel Paraschiv a fost cel care a înscris în faza penalty-ului.

ADVERTISEMENT

Dawa a fost găsit vinovat de fani pentru acea fază, iar acesta a primit mai multe mesaje dure în urma acestui eveniment. Printre altele, el acuză mesaje de rasism din cauza culorii pielii sale.

Mai mult, Dawa spune că i s-a reproșat că anumite persoane au pierdut bilete la pariuri din cauza lui, spunând că nu este responsabil de banii investiți de nimeni, scopul lui nefiind îmbogățirea altora.

ADVERTISEMENT

“Greșelile fac parte din fotbal, dar nimeni nu poate veni să-mi jignească pielea”

Camerunezul a postat un mesaj pe Instagram prin care își anunță suporterii că nu trebuie atacat așa cum a fost atacat pentru gafă făcută, deși înțelege că fanii pot fi dezamăgiți de întâmplarea de la Sibiu.

Greșelile fac parte din fotbal, dar nimeni nu poate veni să-mi jignească pielea (n.r. culoarea pielii). Poți fi dezamăgit, dar te rog să mă respecți și să nu fii rasist.

ADVERTISEMENT

Apropo, banii pe care îi pierzi la pariuri nu sunt nici treaba mea și nici responsabilitatea mea. Sunt plătit să joc fotbal, nu să te fac pe tine mai bogat. Mulțumesc!“, a scris Dawa.

Absența lui Dawa la următoarele meciuri va conta, mai ales că nici Vlad Chiricheș nu este disponibil. Astfel, cel mai probabil, în următoarele meciuri, Charalambous se va baza pe cuplul Haruț – Siyabonga în apărare.


  • 3,10 este cota oferită de BETANO pentru pronosticul „sub 1,5 goluri” la meciul Sepsi – FCSB

ADVERTISEMENT