Fotbal intern

Vâlceanu a fost scos din poartă pentru că e bănuit că s-a înțeles cu FCSB! Portarul Clinceniului e la final de contract. Exclusiv

09.05.2021 | 20:28
Valceanu a fost scos din poarta pentru ca e banuit ca sa inteles cu FCSB Portarul Clinceniului e la final de contract Exclusiv
Octavian Gabriel Valceanu este noul portar al echipei FC Voluntari. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Octavian Vâlceanu, unul dintre cei mai importanți oameni ai parcursului de excepție al Clinceniului în actualul sezon, a fost trecut pe bară în ultimele meciuri ale formației pregătite de Ilie Poenaru. Portarul de 24 de ani este la final de contract cu Academica, a refuzat momentan prelungirea, iar șefii îl bănuiesc că s-ar fi înțeles în secret cu FCSB!

FANATIK a aflat că pierderea postului de titular de către Octavian Vâlceanu, înlocuit în recentele partide de Ureche, are legătură în principal cu situația contractuală a goal-keeper-ului. Există interes din mai multe părți pentru Vâlceanu, printre cei mai siguri portari din Liga 1 în actualul campionat.

ADVERTISEMENT

Octavian Vâlceanu, scos din poarta Clinceniului din cauza unor bănuieli că ar fi semnat cu FCSB. Termină contractul cu Academica peste câteva săptămâni!

Octavian Vâlceanu era unul dintre punctele fixe cu care Ilie Poenaru a început primul 11 al Academicii în actualul sezon. Acesta a apărat în toate cele 30 de meciuri ale Clinceniului din sezonul regulat, fiind integralist!

A luat doar trei cartonașe galbene în 30 de partide, astfel că „a driblat” și o eventuală suspendare. Tot câte 90 de minute a apărat portarul de 24 de ani și în primele două partide din play-off, 0-3 la CFR Cluj și 0-2 „acasă”, la Călărași, cu FCSB. După meciul cu „roș-albaștrii”, Vâlceanu a pierdut poarta!

ADVERTISEMENT

Ca să acoperim tot spectrul, trei ar fi motivele pentru care integralistul Vâlceanu, 2880 de minute consecutive în actualul campionat, a devenit rezerva lui Ureche. E la final de contract și a refuzat momentan prelungirea, apoi rezultatele echipei, cu 5 goluri încasate în primele două meciuri de play-off, dar, foarte interesant!, bănuiala șefilor ilfoveni că Vâlceanu s-ar fi înțeles cu FCSB!

Nu a fost vorba de nicio accidentare, ca să fie lucrurile foarte clare, pentru că în următoarele partide în care Vâlceanu a ieșit din poartă (1-2 la Botoșani, 0-1 la Sepsi, 1-0 cu Craiova și 0-1 cu CFR), el a fost de fiecare dată pe bancă!

ADVERTISEMENT

Clinceniul încă speră că-l va păstra pe Octavian Vâlceanu, dar și Gaz Metan Mediaș îi face cu ochiul portarului de 24 de ani

Portarului nu i-a căzut deloc bine situația actuală, din om de bază devenind rezervă peste noapte după 0-2 cu FCSB. Le-a transmis șefilor că va da un răspuns privind continuarea sau nu la Clinceni și în sezonul următor în cel mai scurt timp.

Din informațiile FANATIK, de serviciile sale sunt și alte cluburi interesate, mai ales că a dovedit valoare, maturitate și poate fi transferat ca liber de contract după trei sezoane la Academica. Clinceniul este clubul cu care Vâlceanu a promovat în Liga 1 în primul an, apoi s-a menținut în elită în sezonul doi de contract, iar acum a bifat și performanța de a atinge play-off-ul cu formația de la marginea Bucureștiului.

ADVERTISEMENT

Pentru Vâlceanu există și varianta Gaz Metan Mediaș, unde e dorit pentru a-l înlocui pe veteranul Răzvan Pleșca, acesta anunțându-și retragerea din activitate la final de campionat. De fapt Pleșca a fost unul dintre cei care l-au recomandat șefilor de la Mediaș pe Octavian Vâlceanu de la Academica Clinceni.

  • 750.000 de euro este cota actuală a lui Octavian Vâlceanu, vârful carierei sale de până acum
  • 31 de goluri în 32 de meciuri a încasat Vâlceanu la Clinceni în acest campionat, având 14 „clean-sheet”-uri!

  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Academica Clinceni: 1,62 este cota pentru „1 și peste 1,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT