Sport

Valentin Cojocaru, prezentare specială la Feyenoord! Prima reacție a portarului. Update exclusiv

Portarul Valentin Cojocaru abia a scăpat de infernul din Ucraina şi se pregăteşte de transferul carierei la una dintre cele mai mari echipe ale Olandei.
18.03.2022 | 17:39
Valentin Cojocaru prezentare speciala la Feyenoord Prima reactie a portarului Update exclusiv
Portarul Valentin Cojocaru abia a scăpat de infernul din Ucraina şi se pregăteşte de transferul carierei la una dintre cele mai mari echipe ale Olandei
ADVERTISEMENT
18-03-2022
15:46

Prima reacție a lui Valentin Cojocaru pentru FANATIK

FANATIK l-a contactat pe Valentin Cojocaru, care a oferit o scurtă declarație pentru site-ul nostru după ce a semnat cu olandezii de la Feyenoord:

„Am semnat! (n.r. O să fii în lot la derby-ul cu Ajax?). Așteptăm să mă înregistreze. Sunt fericit”, a declarat Valentin Cojocaru în exclusivitate pentru FANATIK.

18-03-2022
13:58

Feyenoord l-a prezentat pe Valentin Cojocaru

Valentin Cojocaru a semnat cu Feyenoord și a fost prezentat de ocupanta locului 3 din Olanda. Cu ocazia transferului portarului român, la Rotterdam „Sf. Valentin” s-a serbat pe 18 martie, în loc de 14 februarie. A fost jocul de cuvinte al batavilor în momentul în care au anunțat mutarea fostului goalkeeper de la FCSB, Farul sau FC Voluntari.

 

„Valentin Cojocaru a semnat cu Feyenoord până la finalul sezonului!

Feyenoord a găsit un nou portar, în persoana lui Valentin Cojocaru. Românul în vârstă de 26 de ani vine de la SK Dnipro-1 și are un contract valabil până la finalul sezonului.

Cojocaru era titular la SK Dnipro-1, în prima ligă de fotbal din Ucraina. Momentan, competiția a fost forțată să se oprească, drept urmare contractele fotbaliștilor străini din campionatul ucrainean sunt suspendate temporar.

‘Este regretabil că l-am pierdut pe Justin Bijlow pentru restl sezonului. Avem un portar foarte bun, pe Ofir, dar cred că este important ca cineva cu experiență să îi facă concurență. Din fericire, am reușit să îl găsim pe Valentin Cojocaru, care a putut să ni se alăture imediat’, – directorul tehnic Frank Arnesen”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lui Feyenoord.

18-03-2022
08:06

Valentin Cojocaru semnează cu Feyenoord și ar putea debuta contra lui Ajax

Valentin Cojocaru (26 de ani) va semna astăzi contractul cu Feyenoord (55 puncte), ocupanta locului 3 din Eredivisie, care duminică, 20 martie, de la ora 15:30, are derby cu liderul Ajax (63 puncte).

„Românul va rezolva problema celui de-al doilea portar după Marciano. Dacă va fi sau nu disponibil pentru meciul de duminică (n.r. – cu Ajax Amsterdam), rămâne de văzut, dar totul ar trebui să se rezolve până astăzi la prânz”, a scris pe Twitter jurnalistul olandez Mikos Gouka.

Goalkeeperul român e deja la Feyenoord, acolo unde a asistat la meciul câștigat de noua sa echipă pe „De Kuip”, scor 3-1, în returul cu Partizan Belgrad din optimile Conference League.

Războiul declanşat de Rusia l-a prins pe jucătorul de 26 de ani la Dnipro și a mprturisit că în prima zi a fost nevoit să stea în buncărul de la baza de pregătire a clubului.

O formație de renume din Olanda, aproape să-l transfere pe Valentin Cojocaru

FANATIK a ținut legătură tot timpul cu Vali Cojocaru în perioada în care acesta s-a aflat pe drumuri pentru a părăsi Ucraina și acesta a povestit cum a reușit să străbată toată țara pentru a ajunge acasă.

ADVERTISEMENT

La trei săptămâni după ce a plecat din Ucraina, Valentin Cojocaru se află în fața celui mai mare transfer al carierei. El este dorit de Feyenoord Rotterdam, unul dintre cluburile importante din Olanda, pentru a-l înlocui pe Justin Bijlow, care s-a accidentat.

”Feyenoord are nevoie urgentă de un portar și soluția pare să fie Valentin Cojocaru. Portarul român vine la Rotterdam din prima ligă a Ucrainei. Cojocaru are 1,95 m și ultima oară a jucat la Dnipro.

ADVERTISEMENT

Războiul a închis fotbalul din Ucraina, iar Cojocaru va juca la Feyenoord pentru restul sezonului. Cel mai probabil, Ofir Marciano va fi titular în continuare, iar Cojocaru va fi rezerva sa. Titularul Justin Bijlow nu va mai juca în acest sezon”, a scris sportnieuws.nl.

Feyenoord e în sferturile Conference League

Pe lângă accidentarea lui Justin Bijlow, Valentin Cojocaru a beneficiat și de decizia FIFA prin care toți jucătorii străini din Ucraina se pot transfera la formații din alte țări pînă la finalul actualului sezon, din cauza războiului început de Rusia.

ADVERTISEMENT

Feyenoord Rotterdam este unul dintre cele mai importante cluburi din Olanda, având în palmares 15 titluri de campioană în Eredivise, 13 Cupe și 4 Supercupe ale Olandei. Pe plan internațional a cucerit o dată Cupa Campionilor Europeni, de două ori Cupa UEFA și o dată Cupa Intercontinentală.

În actuala stagiune europeană, Feyenoord participă în Conference League, noua competiție lansată de UEFA. După ce a câștigat autoritar o grupă cu Slavia Praga, Union Berlin și Maccabi Haifa, echipa olandeză a trecut în optimi de Partizan Belgrad cu scorul general de 8-3.

ADVERTISEMENT

Valentin Cojocaru și-a început cariera de senior la FCSB, iar apoi a mai jucat la Crotone, Frosinone, Apollon Limassol, Viitorul Constanța, FC Voluntari și din vară a fost achiziționat de Dnipro.

ADVERTISEMENT