Sport

Valentin Mihăilă şi Olimpiu Moruţan, pe val în Serie B. Românii sunt pe primele două poziţii în statistici

Valentin Mihăilă și Olimpiu Moruțan sunt cei mai buni pasatori din Serie B după primele patru etape disputate. Jucătorul Parmei a intrat și în echipa ideală a rundei.
06.09.2022 | 13:58
Valentin Mihaila si Olimpiu Morutan pe val in Serie B Romanii sunt pe primele doua pozitii in statistici
Valentin Mihăilă a marcat un gol și a dat două pase decisive în meciul în care echipa lui, Parma, a remizat la Genoa, scor 3-3, în ultima etapă din Serie B. sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Doar patru etape au trecut din actualul sezon și Valentin Mihăilă este deja unul dintre protagoniștii din Serie B. Internaționalul român în vârstă de 22 de ani a fost fundamental pentru echipa lui, Parma, în deplasarea de pe stadionul Luigi Ferraris, încheiată la egalitate cu Genoa, scor 3-3.

Mihăilă, trei goluri și trei pase decisive în primele cinci meciuri ale sezonului

În prima repriză, Mihăilă i-a furnizat o pasă decisivă lui Inglese la reușita de 1-1, apoi și-a adus clubul în avantaj cu golul din minutul 37.

ADVERTISEMENT

A fost al treilea gol al fotbalistului din Târgoviște în actuala campanie, după ce a mai punctat în victoria din Cupa Italiei cu Salernitana și în remiza cu Bari, din runda a doua, scor 1-1.

Valentin Mihăilă a jucat un rol major în menținerea invincibilității Parmei în această stagiune după ce i-a oferit un assist în minutul 89 lui Estevez, care a salvat un punct pentru parmegiani.

ADVERTISEMENT

Mihăilă și Moruțan, cei mai buni pasatori din Serie B

Pentru prestația sa de la Genova, Mihăilă a primit nota 7,5 din partea site-ului Tuttomercatoweb și a fost inclus în echipa ideală a etapei din Serie B.

Jurnaliștii italieni și-au motivat astfel decizia: “Foarfeca lui a făcut posibil golul lui Inglese, iar șutul lui, deviat de Drăgușin, a adus-o pe Parma în avantaj pe Marassi. Apoi, al doilea assist: cornerul lui a fost transformat în gol de Estevez.”

ADVERTISEMENT

Cu trei assist-uri în primele patru runde din Serie B, Mihăilă este cel mai bun pasator într-un top în care poziția secundă este ocupată de un alt român, Olimpiu Moruțan, la egalitate cu alți patru fotbaliști, toți cu două pase decisive.

Moruțan, un gol și două assist-uri în Serie B

Ambele assist-uri ale sale au venit în meciul pe care echipa lui, Pisa, l-a pierdut cu 4-3 în prima etapă, în deplasarea de la Cittadella. În jocul următor, Moruțan a marcat primul lui gol în Serie B în remiza cu Como.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător al lui FCSB, împrumutat de la Galatasaray pentru acest sezon, a fost titular și în ultima etapă, dar nu a putut  împiedica eșecul Pisei de pe terenul lui Sudtirol, scor 1-2.

ADVERTISEMENT