News

Valentin Sitaru, polițist criminalist în rezervă, despre atentatul de la Arad: “Asasinii sunt foarte potenți financiar și nu sunt români”

Valentin Sitaru, ofițer de poliție în rezervă, specialist în criminalistică, a analizat atentatul de la Arad în urma căruia mașina lui Ioan Crișan, om de afaceri, a fost detonată, declarând: "Asasinii sunt foarte potenți economic și nu cred că sunt români".
02.06.2021 | 22:51
Valentin Sitaru politist criminalist in rezerva despre atentatul de la Arad Asasinii sunt foarte potenti financiar si nu sunt romani
Valentin Sitaru, polițist criminalist în rezervă, despre atentatul de la Arad: "Asasinii sunt foarte potenți financiar și nu sunt români" foto: captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Sâmbăta trecută, o mașină a explodat la Arad, iar persoana din interior a murit pe loc, iar din informațiile disponibile, este vorba despre un asasinat la comandă.

Liviu Chesnoiu, specialist în psihologie criminalistică, consideră că asasinii omului de afaceri ar proveni din spațiul ex-sovietic, analizând modalitatea în care aceștia au operat.

ADVERTISEMENT

Valentin Sitaru, polițist criminalist în rezervă, despre atentatul de la Arad: “Nu cred că asasinii sunt români”

Valentin Sitaru: “Din ce s-a prezentat până acum, este clar, avem un atentat îndreptat împotriva unei persoane care trebuia eliminată.

Din ce motive? Acestea pot varia: le-a provocat o pagubă foarte mare financiară, poate știa prea multe și devenea periculos sau a fost un informator al organelor de poliție.”

ADVERTISEMENT

Mihai Gâdea: “El era în această mafie a traficului de țigări, devenise informator, l-au identificat și au vrut să dea cumva un semnal celor din rețea?”

Valentin Sitaru: “Este o ipoteză. În primul rând, asasinii sunt potenți finaciar și au relații în această lume destul de închisă, ermetizată. Cu siguranță erau foarte hotărâți să scape de acest om și de aceea au recurs la metoda de a folosi TNT, puteau să îl împuște.

ADVERTISEMENT

Nu cred că sunt români, avem și noi destui specialiști care au lucrat în diverse medii militare, prin industrie, minerit care au cunoștințe despre cum se folosesc explozibili, dar nu aș merge până acolo să zic că sunt români. 

S-ar putea să aibă complici români în ceea ce privește filajul și urmărirea persoanei, poate chiar și supravegherea la momentul declanșării, dar cine a amplasat și detonat bomba nu cred că este român.”

ADVERTISEMENT

Liviu Chesnoiu, despre explozia de la Arad: “Mi se pare că asasinii ar fi din spațiul ex-sovietic”

“Totul poate fi privt mai prozaic, aici domn din Arad a fost atenționat de două ori, o dată i s-a dat foc la casă, o dată i s-au furat banii din casă. În lumea interlopilor cam așa funcționează, nu hodoronc-tronc îți fac harakiri, în lumea lor sunt niște atenționări.

Dacă pricepi, te supui la niște ordine, poate a deranjat vreun concurent, nu a plătit taxă de protecție, o fi dat vreo informație Poliției, sunt foarte multe semne de întrebare.

Nu avem informațiile acestora, ne dăm și noi cu părerea, fără să îi deranjăm foarte mult pe anchetatori, nici nu aș vrea să aud că aflați nu știu ce ‘pe surse’.

În urmă cu mai mulți ani dacă se dădea o comandă de genul acesta se proceda cu foc armat, dar și-au dat seama că poate nu îl nimeresc, poate sunt victime colaterale. Când angajezi un mercenar să elimine un individ, poate să își aleagă armele.

Acești indivizi, poate din spațiul ex-sovietic sau din altă parte, și-au făcut temele, avem un martor care spune că cineva a umblat la mașină, l-au lăsat să iasă din parcare, poate au niște sentimente față de celelalte mașini”, a declarat Liviu Chesnoiu la Antena 3

ADVERTISEMENT