News

Valerian a murit spulberat de o mașină în Botoșani. Băiatul avea 12 ani și era campion la ciclism

Valerian avea doar 12 ani și se plimba liniștit pe bicicletă când a fost spulberat de un șofer neatent în Botoșani. Era campion la ciclism.
27.02.2023 | 07:11
Valerian a murit spulberat de o masina in Botosani Baiatul avea 12 ani si era campion la ciclism
Accident Valerian, băiat ucis de o mașină. Foto: RTV
ADVERTISEMENT

Băiatul se afla pe drum alături de un prieten pe drumul din localitatea Stăuceni din Botoșani. Cei doi copii au fost surprinși de un șofer neatent care a făcut o manevră neregulamentară. Inițial cele două victime au ajuns la spital în stare gravă, unde Valerian a murit.

Valerian a murit spulberat de o mașină

Tatăl copilului, angajat al Direcției Generale Mobilitate Urbană din Chișinău, a anunțat trecerea în neființă a lui Valerian. Prietenii și familia știau că acesta era campion la ciclism în Republica Moldova, acolo de unde era familia sa, conform RTV.

ADVERTISEMENT

”Valerian Răilean, în vârstă de 12 ani, campion al Moldovei la ciclism juniori, s-a stins din viață. Este o tragedie enormă care ne lasă fără putere și fără cuvinte. El și colegul lui au fost loviți în timp ce mergeau pe biciclete pe șoseaua Stăuceni trei zile în urmă, de un automobil care a efectuat o manevră ilegală de depășire pe partea dreaptă.

Trimitem sincere condoleanțe familiei”, a transmis pe Facebook Alianța Biciclete Chișinău. Moartea băiatului a șocat opinia publică și mai multe organizații de bicicliști anunță ”o mobilizare masivă a tuturor bicicliștilor și o acțiune de protest fără precedent”.

ADVERTISEMENT

Un accident la fel de grav a avut loc pe drumurile din Botoșani în urmă cu o săptămână, pe drumul Vorona – Botoșani, la ieșire din localitatea Mesteacăn, conform IPJ Botoșani. Vinovat de acest accident a fost un tânăr de 23 de ani aflat pe o motocicletă.

Din neatenție, motociclistul a intrat pe contrasens într-o curbă și a lovit un autoturism care se deplasa din sens opus, regulamentar. La volanul mașinii se afla o tânără de 25 de ani care a ajuns la spital, acolo unde a ajuns și tânărul în vârstă de 23 de ani de pe motocicletă.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au constatat că motociclistul consumase alcool înainte de a se urca pe motocicletă, având o alcoolemie de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, spre deosebire de tânără, care nu a pus gura pe alcool înainte de a se urca la volan.

”Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă și pentru stabilirea cu exactitate a modului în care s-a produs evenimentul”, a declarat agent principal de poliție Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Botoșani.

ADVERTISEMENT

Totodată, un cetățean străin murea pe drumurile din Brașov în urma unui astfel de accident mortal.
”În urma accidentului petrecut pe DJ 132B, vă putem comunica următoarele: Accidentul s-a produs la ieșirea dintr-o curbă la dreapta, zonă în care autoturismul a părăsit partea carosabilă.

Din impactul vehicului cu solul a rezultat decesului conducătorului auto, un bărbat de 52 de ani, cu cetățenie germană, care se afla singur în autovehicul. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal, în care se fac cercetări sub coordonarea unui procuror de caz, urmând ca la sfârșitul anchetei, se fie prezentate concluziile producerii accidentului”, au transmis reprezentanții IPJ Brașov.

ADVERTISEMENT