News

Accident dramatic în Botoșani. A lovit o mașină parcată și a provocat o tragedie

Un moment de neatenție la volan a avut consecințe nefaste pentru mai mulți tineri care au devenit victimele unui teribil accident rutier.
03.01.2023 | 11:11
Accident dramatic in Botosani A lovit o masina parcata si a provocat o tragedie
Un accident dramatic, în care au fost implicate mai multe victime, s-a produs în județul Botoșani / Sursă foto: ISU Suceava
ADVERTISEMENT

Un accident grav de circulație s-a produs, în a treia zi a anului 2023, în județul Botoșani. În urma impactului, mai multe persoane au fost rănite iar un tânăr și-a pierdut viața.

Un tânăr de 20 de ani și-a pierdut viața în accident

Accidentul s-a produs marți, 3 ianuarie 2023, pe raza localității Vițcani, județul Botoșani. Din primele informații, coliziunea s-a produs după ce un autoturism care circula pe drumul public a lovit cu putere o mașină parcată, după care s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit pompierii militari de la Garda de Intervenție Siret, un echipaj de la SAJ Siret și două de la SAJ Botoșani și o ambulanță SMURD de la Detașamentul de Pompieri Dorohoi.

Aceștia au intervenit pentru salvarea a cinci victime, toți cu vârste cuprinse între 19 și 28 de ani, care se aflau în autoturism. Din păcate, pentru unul dintre răniți, un bărbat în vârstă de 20 de ani, nu s-a mai putut face nimic. Acesta nu a răspuns manevrelor de resuscitare, iar în cazul lui a fost constatat decesul.

ADVERTISEMENT

Șoferul avea 23 de ani și nu deținea permis

Alți trei răniți au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale, scrie Agerpres. O a cincea persoană a refuzat internarea.

Șoferul care a produs tragedia are 23 de ani și nu posedă permis de conducere. Se pare că el a pierdut controlul autovehiculului, care a intrat în impact cu un pod, gardul unei locuințe și apoi a ricoșat într-o mașină parcată.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au întocmit un dosar penal în cauză, sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere fără permis de conducere.

Un alt tânăr din Botoșani, reținut după ce a fugit de la locul accidentului

Luni, 2 ianuarie 2023, un alt tânăr din Botoșani, în vârstă de 19 ani, a fost reținut de polițiști la câteva ore după ce a produs un accident rutier.

ADVERTISEMENT

Acesta și-a abandonat autoturismul și a dispărut, deși impactul se produsese din cauza celuilalt șofer, care nu-i acordase prioritate.

După ce l-au identificat, oamenii legii și-au dat seama că șoferul fugar conducea fără drept, după ce permisul îi fusese suspendat cu doar o zi înainte. Tânărul a primit mandat de reținere pentru 24 de ore.

ADVERTISEMENT