News

Valeriu Gheorghiță anunță noi modificări pentru procesul și platforma de vaccinare. Despre ce e vorba

23.03.2021 | 14:44
Valeriu Gheorghita anunta noi modificari pentru procesul si platforma de vaccinare Despre ce e vorba
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a transmis marți, 23 martie, mai multe informații importante privind procesul și platforma de vaccinare. Astfel, din 1 aprilie fiecare centru de vaccinare va avea afișat tipul de vaccin pe care îl folosește.

Medicul militar a explicat că orice persoană care își va face programare într-un centru sau va opta să se treacă pe lista de așteptare va știi exact ce fel de vaccin se distribuie în acel centru. În plus, o altă îmbunătățire a platformei vizează faptul că se va cunoaște timpul de așteptare pentru persoanele care sunt trecute pe lista de așteptare.

ADVERTISEMENT

”Din 13 aprilie deschidem alte 125 de cabinete cu vaccin Pfizer. Acestea vor fi alocate în special în zonele cu rata mare de infectare”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță, modificări în platforma de vaccinare: Va fi afișat tipul vaccinului și se va cunoaște timpul de așteptare

„775 de mii de persoane pe lista de vaccinare. Cele mai multe sunt în București și Cluj. Au fost notificate 90 de mii de persoane care trebuie să confirme prezența”, a spus medicul militar.

ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei a lăudat cele 167 de centre de vaccinare deschise de astăzi.

”41325 de persoane au fost programate deja. Se pot vaccina 10 mii de persoane pe zi în aceste centre”, a spus V. Gheorghiță.

Medicii de familie vor participa la campanie. Ce vaccinuri vor fi folosite?

”Vaccinarea va fi făcută în curând și de medicii de familie. (…)Programarea nu se va face prin platformă. Se vor folosi doze de la Johnson & Johnson și Astra Zeneca”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

În momentul de față sunt 779 de centre de vaccinare active în România: 515 – Pfizer, 76 – Moderna, 188 – AstraZeneca. Numărul de persoane programate este de „peste 1.237.000”, a transmis coordonatorul campaniei de vaccinare.

Peste 8.000 de reacții adverse de la începutul campaniei

”A crescut numărul de persoane care se programează pentru AstraZeneca. Avem aproximativ 9-10 mii de persoane care se programează zilnic”, a mai transmis Valeriu Gheorhiță, marți, 23 martie, specificând că românii au din nou încredere în acest vaccin.

ADVERTISEMENT

De asemenea, colonelul Gheorghiță a explicat că au fost peste 8.000 de reacții adverse de la începutul campaniei de vaccinare.

ADVERTISEMENT