ADVERTISEMENT
News

Valeriu Gheorghiță: ”Peste 85% din personalul medical va fi vaccinat. E un semnal de încredere”

Autor: Robert Cristea | 17.01.2021 | 16:35
Valeriu Gheorghiță: ”Peste 85% din personalul medical va fi vaccinat. E un semnal de încredere”
Câți medici de familie s-au înscris la campania de vaccinare. Valeriu Gheoghiță: ”Este mai puțin decât ne așteptam”. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a transmis că peste 85% din personalul medical ar urma să fie vaccinat până pe 31 ianuarie.

ADVERTISEMENT

Medicul militar a declarat că prima etapă a fost un succes, iar în startul fazei următoare s-au înscris foarte multe persoane.

Legat de etapa a doua, V. Gheorghiță a spus că ”în ultimele 2 zile au fost peste 175.000 de persoane noi care s-au înscris în platforma informatică, dintre care 56% sunt persoane peste 65 de ani, iar aproximativ 22% sunt persoane cunoscute cu boli cornice, restul de 22 % sunt persoane care deservesc activități esențiale”.

Valeriu Gheorghiță: Se vor deschide centre noi. Cum s-au programat oamenii?

”În circa 53% din cazuri au fost programate prin intermediul persoanelor fizice, în 13% din cazuri au fost programați prin serviciul de call center și doar în 5% din cazuri prin intermediul medicilor de familie sau intermediul medicilor curanți”, potrivit lui V. Gheorghiță.

ADVERTISEMENT

Autoritățile vor deschide săptămâna viitoare noi centre de vaccinare în țară, după ce s-au epuizat programările la cele existente.

”Vom face o evaluare săptămâna viitoare pentru a putea deschide în următoarele 20 de zile locuri pentru a putea programa alte persoane. În aceste centre care până la acest moment au fost înființate nu mai putem asigura programarea, având în vedere că deja după 20 de zile, începând din ziua 21, persoanele astăzi programate trebuie să-și efectueze rapelul. Și atunci urmează să redeschidem alte centre de vaccinare”, a spus Gheorghiță.

”Astăzi se împlinesc 3 săptămâni de când am demarat Campania de vaccinare în România, odată cu celelelalte state ale UE.

ADVERTISEMENT

Peste 70% dintre persoanele cuprinse în etapa 1 au fost deja vaccinate, din estimările noastre mai sunt 17% programate până la 31 ianuarie, ceea ce înseamnă că vom depăși un prag de 80- 85% dintre lucrătorii din sistemul medical și social care vor fi vaccinați.

Reprezintă un semnal puternic de încredere”, afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!