Fotbal intern

Valeriu Iftime, mesaje drastice: „Dacă nu avem activitate, închidem afacerea” + „Liga 1 e moartă de un an pentru mine”

07.04.2020 | 18:08
Valeriu Iftime mesaje drastice Daca nu avem activitate inchidem afacerea  Liga 1 e moarta de un an pentru mine
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a vorbit despre posibilitatea reluării campionatului pe data de 15 mai și a anunțat că este foarte important pentru cluburi ca meciurile să se dispute, pentru a putea primi banii din drepturile de televiziune.

Mesajul drastic al lui Valeriu Iftime

Valeriu Iftime, președintele lui FC Botoșani, a avut mai multe mesaje drastice și anunță că există riscul ca multe echipe de fotbal să-și închidă activitatea: „Eu cred că trebuie să începem campionatul pe 15 mai, pentru că lumea are nevoie de fotbal, mai mult decât oricând.

ADVERTISEMENT

Le-am spus jucătorilor mei că nu am niciun plan de buget dacă nu primim banii din drepturile de televiziune. Dacă nu avem activitate închidem afacerea.

Avem fotbaliști tineri, puternici și ascultători care pot să joace, pot să stea toți într-un hotel”.

ADVERTISEMENT

„Trebuie să fie făcut un regulament foarte strict și trebuie să discutăm cu toți patronii de cluburi și să găsim cea mai bună decizie. 

Pentru mine Liga e moartă de un an de zile, Liga e ca un crocodil bătrân aproape de moarte.

Dacă nu dăm drumul la competiție, nu avem ce să discutăm despre salarii și bugete”, a mai spus Valeriu Iftime.

ADVERTISEMENT

„Criza economică va fi mai gravă decât cea de coronavirus”

Valeriu Iftime a mai vorbit despre efectele negative ale coronavirusului, precum criza financiară: „Eu am spus să discutăm cu băieții când se întorc la echipă. Avem pierderi la club, dar nu am umblat la salarii.

La nivel de firme, cinci din șase funcționează, dar mai am și unele care sunt închise, iar oamenii sunt în șomaj tehnic. Dacă am începe pe 15 mai, avem timp destul pentru a ne pregăti”.

ADVERTISEMENT

„Criza economică va fi mult mai gravă decât cea creată de coronavirus. Nu stau acasă acum tot neserioșii. Mediul de afaceri din Botoșani a făcut un efort mare pentru spitalele de aici.

Eu cred că ce s-a întâmplat la Suceava se putea întâmpla peste tot în România.

Noi am mai jucat în cupe europene de pe locul 8, dar important este să jucăm pe teren meciurile, iar fanii trebuie să transmită speranțe oamenilor, numai că noi trebuie să fim foarte atenți să nu infectăm fotbaliștii.

Trebuie să muncim enorm de mult pentru a aduce mai mulți oameni pe stadioane în viitor.

Noi trebuie să încurajăm și să pompăm industria, iar fotbalul poate continua chiar fără spectatori în următoarea perioadă, în condiții maxime de siguranță”,  a mai spus patronul lui FC Botoșani.

ADVERTISEMENT