Sport

Panică la Botoșani. Patronul Valeriu Iftime amenință cu retragerea sprijinului financiar și desființarea echipei

FC Botoșani este una dintre echipele lăudate pentru jocul ei, de majoritatea participanților în Liga 1. Însă, gruparea din nordul Moldovei ar putea fi părăsită de finanțatorul Valeriu Iftime.
04.03.2022 | 20:46
Panica la Botosani Patronul Valeriu Iftime ameninta cu retragerea sprijinului financiar si desfiintarea echipei
ADVERTISEMENT

FC Botoșani se luptă cu FC Argeș pentru ultimul loc din play-off-ul campionatului. Moldovenii sunt în grafic, însă un eșec în fața piteștenilor ar învolbura rău apele. Patronul Valeriu Iftime a reiterat ideea că s-ar putea retrage din fruntea clubului.

Valeriu Iftime explică de ce pare decis să renunțe la FC Botoșani

Departe de a fi una dintre echipele de top în Casa Pariurilor Liga 1, FC Botoșani are meritul de a fi unul dintre cluburile stabile din campionatul României. În ultimii ani moldovenii au cochetat constant cu participarea în cupele europene, însă fără a-și depăși condiția.

ADVERTISEMENT

Culmea, chiar dacă va rata accederea în play-off, FC Botoșani tot ar putea să evolueze în viitoarea ediție a competițiilor continentale intercluburi. Conform regulamentului echipele de pe locurile 7, respectiv 8 din play-out vor juca un baraj, iar câștigătoarea va înfrunta echipa o echipă din play-off pentru ultimul loc calificat în cupele europene.

Acest sistem de organizare al întrecerii interne nu este deloc pe placul finanțatorului din nordul Moldovei, care a explicat cum vede șansele unei echipe clasate pe locul 7 în Liga 1, în întrecerile continentale.

ADVERTISEMENT

”Chiar criticam chestia asta, cum să joace locul 7 în cupele europene. Nu cumva să ne placă. Oricum, o echipă de locul 7 din România, care vrea să joace în cupele europene, cred că e complicat. Mă gândesc la performanță sportivă. Cei mai buni trebuie să ne reprezinte în Europa.

Dacă avem în vedere istoricul, care e ciudat, și ne gândim că FCSB ia bătaie în turul 1, sau chiar Craiova… Adică nu suntem pregătiți să dăm piept cu echipele mari europene, nu suntem o echipă care să avem blazon de play-off vizibil”, a explicat Iftime, pentru Digisport.

ADVERTISEMENT

Ultimul lucru care l-ar putea motiva pe Valriu Iftime să continue la FC Botoșani

Perspectiva unei eventuale ratări a accederii în play-off-ul campionatului ar putea grăbi decizia omului de afaceri de a se retrage din fruntea clubului. Valeriu Iftime susține că nu mai are motivație, nici el nici jucătorii lui. Totuși, prezența an de an între primele șase echipe din Casa Pariurilor Liga 1, l-ar putea impulsiona să țină în continuare clubul în viață.

”Nu e vorba doar de lovitură financiară, ci pur și simplu e o chestiune morală, mentală. Eu nu pot trăi în fotbal dacă nu sunt în play-off, pentru că nu am niciun obiectiv. Eu, dacă pic din play-off, nu știu dacă pot merge mai departe. Nu știu!

ADVERTISEMENT

Eu nu am nici istoric fotbalistic, nu am nici copii fotbaliști, nu am nici cumetri fotbaliști, nimic. E un principiu de a face performanță. Nu sunt ca Hagi, care s-a născut să facă performanță.

Eu fac fotbal dintr-o imensă plăcere, dar nu mă leagă nimic special și de durată. Bineînțeles că nu aș putea lăsa fotbalul într-o după amiază, dar văd că jucătorii nu mai vin cu plăcere la meci. Și atunci, la ce să mai vin la meci? Să mai văd un meci cu Dinamo în play-out? Nu mai vreau”, a mai spus Iftime în cadrul emisiunii Liga DigiSport.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Așa arată baza de pregătire a României la EURO 2024
Așa arată baza de pregătire a României la EURO 2024
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Florin Răducioiu se întrece în declarații de dragoste pentru iubita lui. A uitat...
Florin Răducioiu se întrece în declarații de dragoste pentru iubita lui. A uitat de divorț și și-a găsit fericirea la 53 de ani
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a...
Hagi, afaceri de Dosarele X: Culisele unor mutări demne de zona crepusculară a fotbalului ANALIZĂ
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
PUTIN zguduie toată OMENIREA! E fără precedent. Ce vrea să facă de urgenţă
Ce este rujeola, boala infecţioasă care poate ucide și a ajuns epidemică
Ce este rujeola, boala infecţioasă care poate ucide și a ajuns epidemică
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus...
Gheorghe Turda șterge pe jos cu Saveta Bogdan, după ce artista a spus că a cerut-o în căsăstorie: ''Mă vedeți pe mine să am asemenea gusturi?''
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Radu Vâlcan în meseria de...
Cea mai mare gafă pe care a făcut-o Radu Vâlcan în meseria de prezentator: „M-am simțit foarte prost. Se întâmplă, din cauza emoțiilor...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română