Fotbal intern

Valuri de iubire „alb-albastre” la Aeroportul Craiova! Jucătorii Universității Craiova au fost primiți ca niște eroi după victoria cu CFR Cluj. Exclusiv

29.06.2020 | 02:45
Valuri de iubire albalbastre la Aeroportul Craiova Jucatorii Universitatii Craiova au fost primiti ca niste eroi dupa victoria cu CFR Cluj Exclusiv
ADVERTISEMENT

Nu există grad de comparație în ceea ce privește iubirea oltenilor față de fotbal. Dincolo de necazurile de zi cu zi, de neajunsurile vieții, atunci când vorbim de sportul rege, nu putem să nu menționăm atașamentul suporterilor pentru echipa favorită.

„Cât cerul este alb-albastru, noi suntem deasupra tuturor”, era mesajul de pe un banner mai vechi al fanilor Universității Craiova. Sintagma s-a potrivit foarte bine cu ceea ce s-a întâmplat la aeroportul din Bănie.

ADVERTISEMENT

După ce a învins campioana CFR Cluj, delegația Științei a decis să plece repede înapoi spre casă, iar la aeroport, jucătorii s-au simțit ca niște domnitori care vin victorioși după o grea bătălie. La miezul nopții, sute de fani s-au strâns la Aeroportul Internațional Craiova pentru a forma valuri „alb-albastre” și pentru a le oferi o porție de iubire și fericire, dar nu pe toată, căci trebuie păstrată și pentru finalul campionatului. FANATIK a fost prezent la aeroport la miezul nopții şi îţi prezintă ceea ce s-a întâmplat la sosirea echipei.

Valurile iubirii „alb-albastre” au inundat strada de lângă aeroport. „Va fi o sărbătoare o săptămână, băi, băieți”

Minutul 87 al partidei din Gruia, Alexandru Cicâldău marchează golul victorieipentru Universitatea Craiova. O reușită pe care nu mulți o anticipau. O explozie de bucurie inundă terasele înțesate de suporteri ai Științei. Se ciocnesc beri, urlete de fericire, dar apare și o întrebare simplă: „Ce ar fi să luăm campionatul?”

ADVERTISEMENT

Imediat după partidă, Peluza Nord sună adunarea: „Toată lumea la Aeroport la ora 24:00!!! Le mulțumim băieților pentru una dintre cele mai importante reușite ale Știintei din Mileniul 3!” Lumea uită de faptul că urmează ziua de luni, zi de serviciu și pornește spre Aeroportul Internațional Craiova, aflat la ieșirea din oraș. De pe la 23:15 încep să se adune mașini, una câte una. „Îi așteptăm pe băieți, suntem fericiți”, îmi spune un tânăr cu un fular la gât. Mai mult ca sigur nu a prins marile performanțe ale Craiovei Maxima, dar se poate mândri că a văzut generația lui Mitriță și Băluță, câștigătoare a unei Cupe a României, dar nimic nu s-ar compara cu câștigarea unui titlu.

aeroport craiova
Valuri de iubire „alb-albastre” la Aeroportul Craiova! Jucătorii Universității Craiova au fost primiți ca niște eroi după victoria cu CFR Cluj

Începe să treacă timpul din ce în ce mai greu, băieții sunt așteptați de sute de fani. Cine s-ar fi gândit că o echipă din Liga 1 poate fi așteptată de atâți de mulți suporteri după o victorie în campionat? Cred că cei care nu au oferit un răspuns au omis că există o echipă numită Universitatea Craiova. Se face miezul nopții. „Doamne, nu mai am răbdare”, spune un puști, probabil venit cu tatăl său. Sute de mașini parcate, oameni peste tot, acesta este peisajul care așteaptă delegația Universității. Din păcate, regulile nu permit o apropiere de autocar și de aeroport, dar oamenii înțeleg și rămân cu ochii pe cer. Într-un final, aeronava aterizează și „alb-albaștrii” își fac simțită prezența.

ADVERTISEMENT

Nebunie la Craiova la miezul noptii! Fanii i au asteptat pe jucatori la aeroport dupa 3-2 la Cluj! Detalii pe www.fanatik.ro

Nai-post ni Fanatik.ro noong Linggo, Hunyo 28, 2020

Un „vulcan” de aplauze se declanșează. „Știința, Știința”, strigătul de luptă al oltenilor se aude până la Slatina. „Felicitări, băieți urlă mai mulți fani. „Bravo, vouă!”.  Ultrașii din brigăzile care alcătuiesc Peluza Nord sunt pregătiți, iar o flacăra se aprinde, semn că atmosfera se încinge. Liderul de galerie dă tonul „Din prima zi în peluză, viața mi s-a schimbat / iubirea pentru Știința, în suflet mi-a intrat / Așa e la Craiova și așa va fi mereu / Ne susținem echipa, la bine și la greu”.

Jucătorii se conformează și cântă la unison alături de toată lumea prezentă, dar păstrând distanța socială. Să nu cumva să se mai supere cineva sau să se autosesizeze vreo instituție. Băieți, dacă luați titlu, va fi sărbătoare o săptămână”, mai spune un fan. Tehnicianul Cristiano Bergodi, care are parte de un debut de mandat perfect, nu este uitat de cei prezenți. „Bine, Bergodi! Bravo, tată!”

ADVERTISEMENT

Titlul în Bănie, cea mai mare dorință a fanilor Universității Craiova

„Vă urmăm prin vânt și ploi / Faceți-ne o bucurie, aduceți titlu în Bănie”, ultimele scandări de pe străzile care înconjoară aeroportul. Autocarul reușește să-și facă loc cu greu printrei cei aproape 1.000 de oameni prezenți. Până la urmă, delegația Universității Craiova pleacă și ia cu ea și o doză de energie venită din partea celor mai frumoși fani din România. Așa cum le-a prins bine înainte de meciul cu CFR, suporterii speră să fie talismanul norocos și de data aceasta: „Eu am fost și atunci, la cantonament. Îi iubim, sper să câștigăm campionatul, ar fi excepțional pentru oraș. Cred că va fi nebunie”, mai spune un fan înainte de a se urca în mașina personală.

Ușor, ușor, drumul se eliberează, iar oamenii pleacă fericiți spre case. Va fi aceeași fericire și la începutul lui august? Vom vedea, dar de acest lucru vor fi responsabili „actorii” lui Cristiano Bergodi, căci mai au cinci piese de jucat. Poate vor avea și spectatori, dar cel mai important este ca jucătorii să știe că nu sunt singuri, chiar dacă tribunele sunt goale. Așa cum spune și sloganul lansat de olteni: „Cu tribunele goale, dar niciodată singuri”, iar acest lucru s-a văzut și după partida cu CFR Cluj.

  • 29 de ani au trecut de la ultimul titlu al Științei
  • 4 trofee de campioană are Universitatea Craiova în palmares

  • (P) Cota BETANO pentru Gaz Metan Mediaş – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT