News

Vama Nădlac II va avea centru de vaccinare pentru diaspora. De când va fi funcțional

La Vama Nădlac II, cea mai tranzitată terestru de românii din afara granițelor va fi deschis primul centru de vaccinare dedicat lor, situat într-o vamă.
23.05.2021 | 17:47
Vama Nadlac II va avea centru de vaccinare pentru diaspora De cand va fi functional
ADVERTISEMENT

Potrivit Oanei Ursache, secretar de stat pentru românii de pretutindeni, mulți români din diaspora nici nu doresc să intre în țară, vin doar să se vaccineze.

Vama Nădlac II va avea centru de vaccinare pentru diaspora. De când va fi funcțional

Un centru de vaccinare va fi deschis în Vama Nădlac II: “Unii nici nu vor să intre în ţară, vor doar să se vaccineze”

ADVERTISEMENT

Aflată duminică la Timișoara, Oana Ursache a precizat că a mers să vadă locul unde va fi amplasat noul centru de vaccinare.

„Am fost la Nădlac să văd locul în care va fi amplasat primul centru de vaccinare al diasporei într-o vamă, Nădlac II fiind punctul de trecere al frontierei cel mai aglomerat, cel mai tranzitat de către diasporă.

ADVERTISEMENT

4.000 de români au tranzitat această vamă în ultimele 24 de ore, 600 dintre ei au primit carantinare obligatorie”, a spus Ursache citată de observatornews.ro.

Secretarul de stat a precizat că dinspre românii din afara granițelor au venit numeroase solicitări având ca obiect organizarea unui astfel de centru de vaccinare.

ADVERTISEMENT

“Am primit solicitări încă de acum 2 luni de la diasporă, în general, prin care se solicita un centru de vaccinare în Aeroportul Otopeni, majoritatea cereau această opţiune. Noi am devenit portavocea lor şi am contactat autorităţile responsabile de această înfiinţare a centrelor în aeroporturi şi în vămi”, a spus Oana Ursache.

Există români care vin în țară doar pentru vaccinare

Potrivit aceleiași surse, Direcția de Sănătate Publică Arad a făcut deja demersuri pentru ca o serie de containere, în care ar urma să se desfășoare activitatea de vaccinare, să fie transportate în vamă în vederea amenajării centrului de imunizare contra COVID-19.

ADVERTISEMENT

„Înţeleg că DSP Arad a avut o iniţiativă proprie, au deja containere care aşteaptă să fie transportate în vamă.

Amplasarea lor se va face înainte de efectuarea vămii propriu-zise pentru că unii dintre ei nici nu vor să intre în ţară, vor doar să vină, să se vaccineze şi să se întoarcă.

Sunt nişte containere mai speciale care au şi aer condiţionat”, a mai declarat Oana Ursache.

Secretarul de stat a mai spus că, cei mai mulţi români vin să se vaccineze în ţară din Austria şi din sudul Germaniei. Deocamdată nu se cunoaşte exact când va fi funcţional acest centru de vaccinare.

„Nu avem un răspuns pentru diaspora care aşteaptă data la care va fi funcţional acest centru de vaccinare. Deocamdată sunt nevoiţi să intre în Arad şi să se vaccineze în centrele de acolo”, a mai spus Ursache.

ADVERTISEMENT