News

Vânzătorii de cozonaci și prăjituri pe internet, în atenția ANAF: ”Vor fi verificați”

Vânzătorii de cozonaci, prăjituri și pască pe internet au intrat în vizorul ANAF. Fiscul anunță că aceștia vor fi verificați.
13.04.2023 | 19:41
Vanzatorii de cozonaci si prajituri pe internet in atentia ANAF Vor fi verificati
ANAF a luat în vizor vânzătorii de cozonaci și prăjituri pe internet. Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

În preajma Pastelului, ANAF-ul anunță că vânzătorii de cozonaci, prăjituri și pască pe internet care nu respectă anumite cerințe vor fi verificați. Lucian Heiuș are și o serie de recomandări pentru cetățeni.

ANAF a luat în vizor vânzătorii de cozonaci și prăjituri pe internet

Într-o perioadă extrem de agitată pe piața alimentară, Fiscul anunță că a luat în vizor gospodinele care vând fel și fel de produse pe internet. În ultimele zile, ofertele de cozonaci, prăjituri și pască s-au înmulțit în mediul online.

ADVERTISEMENT

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, atrage atenția cetățenilor că ”o gospodină care vrea să vândă prăjituri sau cozonac prin online, nefiind autorizată, comite o ilegalitate”.

În același timp, șeful Fiscului a făcut o recomandare pentru cei care cumpără online. Acestora li s-a cerut să verifice dacă produsele sunt realizate în laboratoare autorizate. De asemenea, clienții trebuie să verifice dacă cei care livrează sunt autorizați. În caz contrar, există riscul de a lua fel și fel de boli.

ADVERTISEMENT

”Recomandarea mea pentru cei care vor să cumpere din sistemul online este să verifice dacă acestea sunt produse în laboratoare autorizate. Să verifice și dacă cei care livrează sunt autorizați. Altfel riscă posibilitatea de a se îmbolnăvi”, a afirmat președintele ANAF, la Antena 3.

Când vor fi verificați cei care vând cozonaci și prăjituri pe internet

Totodată, românii care vând produse alimentare în această perioadă sunt avertizați de Lucian Heiuș. Acesta atrage atenția că firmele de curierat raportează livrările. Astfel, dacă o persoană fizică sau juridică primește livrări mari prin plată ramburs și nu declară acești bani, va fi verificată de ANAF.

ADVERTISEMENT

”Există o declarație 395 din care firmele de curierat raportează toate livrările și cele care se fac prin plată ramburs. Dacă sesizăm că o persoană fizică sau juridică are livrări prin ramburs mari și nu au declarat acești bani, va intra în analiza noastră de risc. Acea persoană va fi verificată”, spune șeful ANAF.

Lucian Heiuș anunță că, în acest an, Fiscul a stabilit o limită de 500.000 de lei. Toți vânzătorii care se încadrează la vânzări peste 500.000 de lei și nu au depus nicio declarație legată de veniturile obținute vor fi verificați de inspectorii ANAF.

ADVERTISEMENT

Luna trecută, Teodor Alexandru Georgescu, director general Antifraudă în cadrul instituției, a declarat că Fiscul va da startul controalelor la persoanele fizice. Sunt vizați cei care au vândut produse online și au avut încasări ramburs.

Nu vom lua în considerare persoane care au vândut pe OLX bicicleta copilului. Ne îndreptăm către persoanele care fac activitate comercială”, a precizat reprezentantul ANAF.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am...
Fost fotbalist al Stelei, dezvăluiri incredibile din Coreea de Nord: „Știți ce am mâncat? Răducioiu și-a vomitat mațele”
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
Japonia mănâncă mici și sarmale. Românul care le prepară: „Clienții ling farfuria“ VIDEO
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat...
Pasiune, furie, crimă: ucisă la 21 de ani de iubit, într-un apartament închiriat din Sibiu. Mărturia vecinului care le-a bătut la uşă cu câteva ore înainte
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut...
Vedeta căreia Ion Ţiriac i-a luat un inel cu diamante! Ce a putut spune miliardarul a lăsat mască o altă femeie celebră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Celebrul van der Cart S-A MUTAT ÎN ROMÂNIA și s-a apucat de ALT...
Celebrul van der Cart S-A MUTAT ÎN ROMÂNIA și s-a apucat de ALT SPORT
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt,...
O nouă tentativă de blat, marca Pro TV!? Cine ar fi, de fapt, câștigătorul de la Românii au talent 2024: ”Tu ai cele mai mari șanse”
„Babs” se descurcă și fără Dorian Popa. Bruneta își promovează hainele în capitala...
„Babs” se descurcă și fără Dorian Popa. Bruneta își promovează hainele în capitala luxului
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în...
Gata, e oficial! Începe MasterChef. Scărlătescu, Bontea și Dumitrescu o să revină, în sfârșit, pe sticlă
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la...
O tânără de 21 de ani a fost ucisă de iubitul ei, la Sibiu. Bărbatul a fost prins la Păltiniș
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a...
Iubirea demult uitată a Corinei Chiriac. A iubit un cântăreț celebru, dar a părăsit-o în tinerețe: „Eu aveam 19 ani, ea puțin mai mult”