Fotbal intern

Variantă ciudată lansată de Dani Coman în cazul de dopaj: „Dacă Gigi Becali îi cumpără pe cei de la CFR Cluj?”

08.02.2021 | 10:39
ADVERTISEMENT

Președintele Dani Coman nu crede că cei 3 fotbaliști care au apelat la o terapie interzisă sunt vinovați. Șeful de la Astra a lansat o ipoteză controversată. În poveste apare și Gigi Becali.

Kehinde Fatai, Takayuki Seto și Alexandru Ioniță, jucători aflați sub contract cu Astra Giurgiu, s-au lăsat fotografiați în timpul unei ședințe în care li se administra, intravenos, vitamine și minerale în corp, o cantitate mai mare de 100 de mililitri în decurs de 12 ore, practică interzisă de WADA.

ADVERTISEMENT

Dani Coman spune că cei trei au acționat în nume propriu și că nimeni din clubul Astra nu le-a recomandat terapia cu pricina, interzisă de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD). Oficialul de la Giurgiu a ridicat, însă, o problemă care aprinde imaginația reprezentanților cluburilor din Liga 1.

Variantă ciudată lansată de Dani Coman în cazul de dopaj: ”Domnul Becali își permite aproape orice”

Regulamentele ANAD prevăd clar că un club sportiv poate fi retrogradat dacă mai mult de doi sportivi din lot încalcă regulamentele anti-doping. În apărarea clubului pe care îl reprezintă, Dani Coman susține că niciunul dintre ce trei fotbaliști amintiți nu s-a consultat cu staful medical al clubului, înainte să apeleze la terapia interzisă.

ADVERTISEMENT

Mai mult, Coman a lansat o ipoteză conform căreia jucătorii incriminați ar fi putut să fie ”plătiți” de terțe persoane ca să apeleze la tratamente interzise, care, ulterior, să ducă la retrogradarea unei echipe, sau alta.

”Mă gândesc la echipa CFR-ului, o echipă foarte bună, cu jucători cu experiență, care depășesc vârsta de 35 de ani. Mulți dintre ei, cei care depășesc vârsta de 35 de ani, s-ar putea să mai joace șase luni, un an, doi ani, cel mult.

ADVERTISEMENT

Dacă domnul Becali, pe care îl știm toți, e un om care își permite aproape orice, nu? Dacă se duce domnul Becali, ipotetic vorbind, sau merge Dani Coman sau altcineva, și le dă 500.000 de euro la 3 jucători să-și facă vitamine… ce facem? Desființăm CFR-ul, ca să poată lua și altcineva campionatul?”, a spus Dani Coman la Digisport.

Seto și Fatai riscă suspendări record

Dintre cei trei jucători care au apelat la vitaminizarea interzisă de Agenția Națională Anti-Doping, Kehinde Fatai și Takayuki Seto riscă suspendări cum nu s-au mai aplicat vreodată în România.

ADVERTISEMENT

Cei doi nu au colaborat cu autoritățile anti-doping, iar în acest caz suspendarea poate ajunge până la patru ani calendaristici, din orice competiție sportivă.

Alexandru Ioniță a recunoscut că a apelat la terapia intravenoasă și, pentru că și-a recunoscut vina, va beneficia de o reducere importantă a pedepsei. O comisie formată din oficiali ai ANAD, avocați și reprezentanți ai Guvernului, vor enunța o decizie în acest caz, în 18 februarie.

ADVERTISEMENT