News
notix pixel id

Varianta Omicron a virusului Sars-CoV-2 a ajuns în Japonia. Ce au descoperit experții niponi

Japonia a analizat primele cazuri ale variantei Omicron a virusului Sars-CoV-2. Un aspect alarmant este faptul că rata de infectare ar putea fi mai puternică decât cea a variantei Delta.
05.12.2021 | 21:12
Varianta Omicron a virusului Sars-CoV-2 a ajuns în Japonia. Ce au descoperit experții niponi
Varianta Omicron a virusului Sars-CoV-2 a ajuns în Japonia. Foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Oamenii infectați cu varianta Omicron a virusului Sars-CoV-2 pot fi asimptomatici sau pot avea forme ușoare,  potrivit cercetătorilor japonezi.

Experții niponi se grăbesc să analizeze noua mutație, după ce mai multe persoane complet vaccinate împotriva Covid-19 au fost infectate cu varianta descoperită în Africa de Sud.

Riscul de a dezvolta simptome severe după infectarea cu varianta Omicron este necunoscut, dar unele date arată că pacienții tind să aibă simptome ușoare, transmite publicația Japantimes.

ADVERTISEMENT

Japonia analizează varianta Omicron. Cazurile de până acum indică forme ușoare

Veste bună este că până acum persoanele infectate n-au prezentat complicații medicale. Evident, experții rămân precauți și continuă să monitorizeze evoluția cazurilor.

Un aspect îngrijorător este faptul că rata de infectare ar putea fi mai puternică decât cea a variantei Delta.

ADVERTISEMENT

Noua mutație, raportată mai întâi în Africa de Sud, se răspândește rapid în întreaga lume. Varianta Omicron înlocuiește rapid varianta Delta ca principala cauză a infectărilor din Africa de Sud.

Potrivit Centrului European al Uniunii Europene pentru prevenirea și controlul bolilor, 109 cazuri de infecție cu varianta Omicron au fost găsite în 16 țări până vineri, 3 decembrie, iar toți oamenii infectați au arătat simptome ușoare.

ADVERTISEMENT

Varianta Omicron a ajuns în Japonia

Două persoane au fost testate pozitiv cu varianta Omicron la Aeroportul Internațional Narita din Tokyo. Cei doi oameni infectați erau vaccinați cu Pfizer.

Takaji Wakita, șeful Institutului Național de Boli Infecțioase din Japonia, avertizează că este prea devreme să tragem concluzia că persoanele infectate cu Omicron nu dezvoltă simptome severe.

ADVERTISEMENT

Varianta Omicron are aproximativ 30 de mutații în proteina Spike. Datorită numărului mare de mutații, vaccinurile și anticorpii care au fost dezvoltați în infecțiile din trecut pot deveni ineficiente împotriva noii variante, conform sursei citate.

“Știm că persoanele vaccinate se pot infecta cu varianta Delta. Trebuie să examinăm situația puțin mai departe pentru a afla dacă vaccinurile sunt mai puțin eficiente împotriva variantei Omicron, comparativ cu varianta delta”, a spus Takaji Wakita.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 866. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri