News

Vasile Dîncu, reacţie la ameninţarea nucleară a lui Vladimir Putin: “Nu cred că trebuie să ne temem”

Vasile Dîncu și-a spus punctul de vedere legat de ordinul președintelui rus, Vladimir Putin, de plasare în stare de alertă. Ministrul Apărării Naționale le cere oamenilor să nu se teamă.
01.03.2022 | 22:31
Vasile Dincu reactie la amenintarea nucleara a lui Vladimir Putin Nu cred ca trebuie sa ne temem
ADVERTISEMENT

Politicianul, care la bază este sociolog, a reacționat legat de ameninţarea nucleară a lui Vladimir Putin, după ce președintele Rusiei a vorbit despre componentele pe care este gata să le folosească împotriva Ucrainei.

Vasile Dîncu, declarație despre amenințarea nucleară a lui Vladimir Putin

Vasile Dîncu este de părere că activarea armatei ruse prin prisma unui atac nuclear indică faptul că președintele rus este foarte aproape de un eșec. Politicianul spune că nu trebuie să avem nicio frică în acest sens.

ADVERTISEMENT

Ceea ce înseamnă activarea forţei strategice de disuasiune, cum i se mai spune la această componentă militară a armatei ruse, se referă nu numai la focoase nucleare, ci este vorba şi de nişte arme de tip nou, de asemenea foarte periculoase, arme de timp nou cu care se laudă Federaţia Rusă.

O ameninţare de acest nivel, cu zona nucleară, înseamnă un adevărat eşec pentru preşedintele Putin. Este nivelul la care nu se acţionează, pentru că nivelul acela este ultimul, nimeni nu poate să îşi închipuie că va produce un război nuclear, fără să distrugă omenirea.

ADVERTISEMENT

Este o formă de autodistrugere pentru orice lider. Asta înseamnă un eşec al operaţiunii şi înseamnă să încerci să impresionezi, să sperii întreaga lume. Nu cred că trebuie să ne temem.

Cred că şi această construcţie strategică a zonei nucleare nu are un singur buton, cred că are mai multe butoane şi nu poate să se întâmple prin voinţa unui singur om. Cred că există raţionalitate şi în Federaţia Rusă”, a declarat Vasile Dîncu pentru digi24.ro.

ADVERTISEMENT

Condițiile în care Rusia ar lansa un atac nuclear

Vladimir Putin a aprobat în iunie 2020 un document în care se arată că armele nucleare vor fi folosite ca mijoace de descurajare în 4 situații. Una dintre acestea este primirea unor date de încredere legat de o lansare de rachete balistice asupra Federației Ruse și/sau a aliaților săi.

A doua condiție stabilită de președintele rus a fost folosirea armelor nucleare și a altor tipuri de arme de distrugere în masă de către un adversar împotriva Federației Ruse și/sau a aliaților săi.

ADVERTISEMENT

Cea de-a treia condiție are legătură cu un atac al unui adversar împotriva unor facilități guvernamentale sau militare critice a căror perturbare ar submina acțiunile forțelor de răspuns nuclear, iar a patra este  în cazul unei agresiune împotriva Federației Ruse folosind arme convenționale, când țara este în pericol.

ADVERTISEMENT