Sport

Vasile Dîncu, prima reacție după ce a inițiat controversata lege ce-i permite Stelei să promoveze în prima ligă: „Toți trebuie să o susținem!”

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, a oferit prima reacție după ce a inițiat legea care-i permite Stelei să promoveze în primul eșalon.
14.04.2023 | 15:38
Vasile Dincu prima reactie dupa ce a initiat controversata lege cei permite Stelei sa promoveze in prima liga Toti trebuie sa o sustinem
Vasile Dîncu a oferit prima reacție după inițierea legii care-i permite lui CSA Steaua să promoveze. Foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării, alături de alți parlamentari din PSD, a propus dezbaterea în regim de urgență a unor modificări ale Legii educației fizice și sportului. În cazul în care modificările vor fi aprobate, CSA Steaua ar urma să aibă drept de promovare pe prima scenă a fotbalului din România.

Vasile Dîncu, primele explicații după ce a inițiat legea ce-i permite Stelei să promoveze

CSA Steaua se află pe locul secund în play-off-ul ligii secunde, poziție care îi asigură promovarea direct în SuperLiga. Totuși, „militarii”, la fel ca în sezonul trecut, s-ar putea lovi de interdicția de a promova în primul eșalon al fotbalului din România.

ADVERTISEMENT

În prezent, Clubul Sportiv al Armatei trebuie să își schimbe forma de organizare: fie să devină asociație non-profit, fie să devină societate comercială pe acțiuni. Pentru a trece peste aceste „obstacole”, Vasile Dîncu a propus modificări Legii educației fizice și sportului și a cerut dezbaterea acestora în regim de urgență. Dacă vor fi aprobate cel târziu cu o săptămână înaintea startului competițional de anul viitor, CSA Steaua va avea drept de promovare.

„Aduce un sistem de egalitate între actorii sportivi, pentru că acum, în zona sportului, în zona fotbalului, că vorbim mai mult acum despre această situaţie, dar nu e doar cazul fotbalului”, au fost primele explicații date de Vasile Dîncu, potrivit orangesport.ro.

ADVERTISEMENT

„Și așa sportul românesc stă prost”

„Există multe echipe care sunt sponsorizate 90% sau 100% din fonduri publice ale unor comunităţi locale, judeţene şi această regulă de fapt mi se pare că ar trebui să se generalizeze. Nu e normal ca unele echipe, iar aici e şi cazul Stelei, să nu poată să participe din această cauză.

În Liga 1, din 14 echipe, cred că doar trei sunt cu adevărat (n.r. private), CFR, FCSB sau Universitatea Craiova. Restul sunt susţinute din fonduri publice, într-un fel sau altul, şi e bine să sprijinim sportul din toate perspectivele.

ADVERTISEMENT

Şi aşa sportul românesc stă prost, sunt comunităţi care vor să investească şi să nu existe o barieră în legea sportului, care să blocheze folosirea banilor publici”, a mai spus Vasile Dîncu, fostul ministru al Apărării.

„Toată lumea ar trebui să susțină legea”

Pentru CSA Steaua urmează derby-ul cu Dinamo, marți, 18 aprilie, ora 19:00 pe Stadionul Ghencea. Se anunță o atmosferă incendiară cu peste 5.000 de suporteri ai „câinilor” în tribună. Vasile Dîncu a precizat că promovarea Stelei va fi decisă în final de regulamentele propuse de FRF și LPF, însă nu a ezitat să își laude inițiativa.

ADVERTISEMENT

„Nu ştiu, asta ţine de parcursul legii şi de hotărârile federaţiei (n.r. – FRF) sau ligii (n.r. – LPF). Acest lucru nu poate fi spus acum, nu ne dăm seama. Toată lumea ar trebui să susţină legea, pentru că dă o posibilitate. Faptul că va creşte competiţia e un lucru foarte bun, pentru că sunt tot mai puţini bani în România pentru sport şi e bine să folosim toarte resursele. 

Este bine să avem cluburi profesioniste la cât mai multe discipline, dar nu trebuie să blocăm cluburile din această perspectivă și cred că e un lucru bun şi s-ar putea să facă o altă realitate sportivă în România şi mă bucur foarte mult”, au fost cuvintele lui Vasile Dîncu.

ADVERTISEMENT