Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Vasili Hamutovski, detalii de ultimă oră de la naționala Belarusului: ”E foarte slab, nu are calitate!”

Fostul portar Vasili Hamutovski a prezentat la FANATIK SUPERLIGA problemele cu care se confruntă Belarusul înaintea meciului cu România.
12.10.2023 | 12:42
Vasili Hamutovski detalii de ultima ora de la nationala Belarusului E foarte slab nu are calitate
Fostul portar Vasili Hamutovski a prezentat la FANATIK SUPERLIGA problemele cu care se confruntă Belarusul înaintea meciului cu România. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cu o victorie în jocul la Budapesta, selecționata lui Edi Iordănescu își crește considerabil șansele la calificarea la Euro 2024, ținând cont că următorul meci al ”tricolorilor” este cu Andorra, cel mai slab adversar din grupă.

Vasili Hamutovski prezintă problemele Belarusului

Intrat prin telefon la cea mai recentă ediție a emisiunii FANATIK SUPERLIGA, Vasili Hamutovski, fostul portar de la Steaua și Petrolul, a dezvăluit că Belarusul are mari probleme de lot înaintea partidei cu România, din preliminariile Euro 2024.

ADVERTISEMENT

”Belarus poate pune în dificultate România, însă și noi avem multe probleme. În primul rând s-a accidentat portarul titular, Maksim Plotnikov, care joacă în Kazahstan. El și-a rupt piciorul în ultima etapă de campionat, va sta 3-4 luni și nu a venit la lot. Este un portar bun. Eu când am ajuns ca antrenor de portari la Dinamo Minsk am lucrat cu el, l-am antrenat.

Nu este singura pierdere, dar este una importantă pentru că a fost titular ultimele două meciuri, 0-0 cu Andorra și 0-1 cu Israel, și a apărat destul de bine. Noul selecționer spaniol (n.r. – Carlos Alos) a convocat acum pe portarul lui BATE Borisov, Andrey Kudravets. Un portar foarte slab care cred că nu are calitate pentru echipa națională.

ADVERTISEMENT

În lot mai este portarul de la Neman Grodno (n.r. – Konstantin Rudenok), care nu a jucat niciodată în meciuri oficiale pentru echipa națională și care este un jucător în vârstă. Dacă va începe partida cu Sergey Ignatovich de la Șahtior Soligorsk, care are experiență și a mai jucat în echipa națională, am putea rezolva problema. Dacă îl bagă pe Kudravets sau pe Rudenok atunci ar putea fi probleme”, a declarat Hamutovski.

Absențe importante și pe plan ofensiv

Fostul portar, care a îmbrăcat de 26 de ori tricoul primei reprezentative a Belarusului, a mai venit și cu alte vești bune pentru ”tricolori”. Mai mulți fotbaliști de calitate de la mijloc în sus nu se regăsesc în lot.

ADVERTISEMENT

”După aceea, s-a accidentat Vitali Lisakovich, mijlocașul ofensiv care joacă la Rubin Kazan. El s-a accidentat sau s-a certat cu antrenorul, nu știu, dar nu a fost convocat. La fel, nu l-a convocat pe Pavel Savitskiy de la Neman Grodno. Este unul dintre cei mai buni mijlocași ofensivi din țara noastră.

De asemenea, Kirill Kaplenko de la Orenburg, care este mijlocaș defensiv, s-a accidentat la picior și nu a putut veni. Nu l-a convocat nici pe atacantul Denis Laptev care joacă la BATE Borisov, care este extrem de bătăios, are talie și se poate lupta cu fundașii adverși. Asta înseamnă că vrea să joace defensiv în fața României”, a spus Vasili Hamutovski, la FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Nu rata FANATIK SUPERLIGA în fiecare luni, marți și vineri, de la 10:30, LIVE doar pe homepage-ul FANATIK.RO. Emisiunea poate fi vizionată ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la ora 17:30.

Hamutovski, detalii despre problemele Belarusului

ADVERTISEMENT