Sport

Confesiune emoționantă a unui fotbalist ucrainean care evoluează în Spania. ”Nu ştiu să trag, dar, dacă este nevoie, mă duc să lupt”

Într-un interviu emoționant pentru Radio Marca, ucraineanul Vasyl Kravets, jucătorul lui Gijon, spune că ar face orice să-și ajute conaționalii, inclusiv să lupte cu arma în mână.
25.02.2022 | 11:13
Confesiune emotionanta a unui fotbalist ucrainean care evolueaza in Spania Nu stiu sa trag dar daca este nevoie ma duc sa lupt
ADVERTISEMENT

Situația lui Sporting Gijon, echipă la care este împrumutat, nu este roză, dar lui Vasyl Kravets gândul nu-i stă la fotbal. Ca toți conaționalii săi aflați în străinătate încearcă să afle permanent ultimele vești despre războiul din țara sa natală Ucraina.

Lucru pe care fotbalistul de 24 de ani l-a recunoscut într-un interviu pentru Radio Marca. ”Mă antrenez, dar mă gândesc doar la țara mea, la familie”, a spus el.

ADVERTISEMENT

”Nu este vina Rusiei, ci a lui Putin”

Kravets a debutat în fotbalul mare la FC Karpaty Lviv, echipă din orașul său natal. A venit în Spania adus de Lugo, iar în ianuarie 2019 a semnat un contract pe patru ani cu Leganes, formație din LaLiga. Formație care l-a împrumutat, rând pe rând, la fosta sa echipă, în Polonia, la Lech Poznan, iar acum la Sporting Gijon.

Acum însă, firesc, nu sportul este pe primul plan. Urmărește cu îngrijorare fiecare veste care vine din țara sa natală. Și spune tranșant: ”Ucid oameni, civili, în spitale… totul este vina lui Putin, nu vreau să spun că este vina Rusiei, ci, da, a lui Putin.

ADVERTISEMENT

Suntem o țară care vrea să trăiască în pace. Nu vrem să atacăm. Nu vrem să ucidem, dar nu vrem, este firesc, nici să murim.

Vrem doar să trăim bine și în liniște”.

În opinia sa se impune un ajutor internațional în acest război: ”Unele țări ar trebuie să vină în Ucraina cu armele lor. Suntem puternici, dar avem nevoie de ajutor”.

ADVERTISEMENT

Kravets spune tranșant: ”Vreau să merg la război și să-mi ajut conaționalii”

Vasyl Kravets spune că trăiește clipe groaznice. ”Nu dorm deloc. Mă sună mama, aude împușcături… Mă antrenez dar mă gândesc doar la țara mea, la familie…

Sun și spun: înveselește-te și ei îmi mulțumesc, dar nu pot face nimic altceva. Și după 30 de minute nu mai pot rezista să nu am vești… sun din nou.

ADVERTISEMENT

Soția mea plânge de 8 sau 10 ori pe zi, este incredibil. Familia mea este bine, dar… sunt speriați de moarte”, spune jucătorul.

El mărturisește că nu ar ezita să meargă să-și ajute conaționalii. ”Aproape toate aeroporturile noastre sunt blocate. Dar dacă țara mea are nevoie de toți pentru a ne apăra țara, eu plec. Voi vorbi cu cei de la Sporting și voi pleca”, spune jucătorul ucrainean.

Pentru a continua: ”Spun adevărul: vreau să merg la război și să-mi ajut conaționalii. Dar nu pot ajuta, pentru că nu știu să trag, să mă mișc, să reîncarc o armă… dar adevărul este că vreau să ajut.

Dacă aș putea merge, m-aș duce să apăr teritoriului nostru. Este obligatoriu pentru inima ucrainenilor”.

ADVERTISEMENT