Life

Vedeta Pro TV care a devenit milionară în euro. „Mama mea a murit tristă, cu o pensie de 750 de lei pe lună”

O vedetă de la Protv este acum milionară în euro. Provine dintr-o familie modestă, iar mama ei a murit tristă, cu o pensie de doar 750 de lei pe lună.
26.12.2023 | 18:39
Vedeta Pro TV care a devenit milionara in euro Mama mea a murit trista cu o pensie de 750 de lei pe luna
Fosta prezentatoare de știri de la Protv care este acum milionară în euro. Sursa foto: Cosmobeauty EXPO
ADVERTISEMENT

Ce vedetă de la Protv a devenit milionară în euro. Era una dintre cele mai de succes prezentatoare de știri din România, dar în urmă cu peste 10 ani a decis să renunțe la jurnalism. În momentul de față se ocupă de un domeniu diferit.

Ce vedetă de la Protv a devenit milionară în euro. A renunțat la știri acum peste 10 ani

Vă mai aduceți aminte de Andreea Liptak, jurnalista de la Protv care prezenta știrile dimineții alături de Mihai Dedu? În anul 2012 pleca de la postul care a consacrat-o pentru a se dedica unei alte meserii, mai exact afacerii sale.

ADVERTISEMENT

Andreea Liptak a pornit o afacere în zona de cosmetică, alături de soțul său, Răzvan Spiridon, care în momentul de față le aduce foarte mulți bani. În prezent, fosta jurnalistă este milionară în euro și chiar și-a extins business-ul, așa cum apare pe pagina sa de facebook.

Până să devină milionară în euro, Andreea Liptak a avut parte de multe dificultăți financiare. Provenind dintr-o familie modestă, și-a dat seama că doar dacă va învăța va avea șansa de a-și schimba viața și, iată, că a reușit.

ADVERTISEMENT

”Provin dintr-o familie simplă: tata – ospătar încă de pe vremea lui Ceaușescu, mama a fost muncitoare în trei schimburi la fabrica de conserve Refacerea din Arad. Azi, la 40 de ani, sunt fără bunici și fără mamă. Am terminat o facultate și apoi încă una, pentru că am fost învățată că dacă ai carte, ai parte.

Eram studentă la Științe Economice și m-am angajat la ProRO TV Arad în urmă cu 20 de ani, că să îmi câștig existența. Nu am moștenit nimic, că nu am avut ce, doar bunul simț. 6 luni am muncit în PRO TV fără un ban, pentru că pe vremea aceea, mai întâi demonstrai, apoi ți se dădea o șansă”, spunea Andreea Liptak pe facebook, în urmă cu mulți ani.

ADVERTISEMENT

După 3 ani de corespondent în Arad, Andreea Liptak a fost chemată în București, sperând aici la un trai mai bun. L-a dobândit, dar și munca era foarte mare, de 12 ore pe zi. Cu timpul, a reușit să-și achiziționeze o mașină și un apartament cu 3 camere, cu credit la bancă, în franci elvețieni.

Andreea Liptak avea probleme financiare când era prezentatoare de știri la Protv

După ce a făcut creditul la bancă pentru locuință, Andreea Liptak a început să aibă noi probleme financiare. ”Știți povestea, cred! Banca ne-a acordat un credit cu o rată de 65% din salariul nostru pe 30 de ani și apoi s-a scumpit francul de 3 ori și jumătate. Faceți calculul! A fost banca de vină?

ADVERTISEMENT

Dați-mi voie să vă spun că nu m-a obligat să îmi fac credit. Cu atâtea griji în jurul nostru, mama mea a intrat într-o depresie de care nu s-a mai vindecat niciodată. Mama mea a murit tristă, cu o pensie de 750 de lei pe lună. Toată viața ei ne-a sprijinit, nu a conceput niciodată să primească ajutor de la noi (…)”, a mai scris fosta jurnalistă.

Problemele financiare se adânceau de la o zi la alta, fostei prezentatoare de știri fiindu-i foarte greu să se descurce având în vedere că are și doi copii. Drept urmare, ea și soțul au hotărât să-și deschidă un business încă din perioada când erau jurnaliști, căruia i s-au dedicat în totalitate după ce au renunțat la acest domeniu.

” (…) Timp de 7 ani, m-am trezit la 4 dimineața și am ajuns acasă la 9-10 seara. Fiind antreprenor. Mă uităm în ochii fetelor mele (dacă nu dormeau când ajungeam acasă epuizată) și știam că într-o zi o să avem ceea ce merităm. Și ceapă aș fi vândut, dacă asta mi-ar fi ajutat familia! Mă interesează să muncesc cinstit, nu dau doi bani pe reputație”, a mai notat Andreea Liptak.

ADVERTISEMENT