News

Ventilatoarele care pot ”răni sau chiar omorî pacienţii”. Avertismentul medicilor este cât se poate de serios

01.05.2020 | 10:31
Ventilatoarele care pot rani sau chiar omori pacientii Avertismentul medicilor este cat se poate de serios
ADVERTISEMENT

Medicii avertizează că ventilatoarele cumpărate de Marea Britanie din China pot ”răni sau chiar omorî pacienţii” și spun că nu ar trebui folosite de spitale pentru a trata pacienții infectați cu noul coronavirus.

Ventilatoarele care pot ”răni sau chiar omorî pacienţii”

Medicii britanici au lansat un avertisment grav și spun că ventilatoarele cumpărate de Regatul Unit din China pot ”răni sau chiar omorî pacienţii” dacă sunt folosite în spitale pentru bolnavii COVID-19, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Într-o scrisoare comună, doctorii spun că 250 de ventilatoare achiziționate de Marea Britanie nu pot fi folosite în spitale pentru că reprezintă un risc mult prea mare pentru pacienți.

Ventilatoarele la care fac referire medicii au mari probleme în alimentarea cu oxigen și nici nu pot fi curățate corespunzător. În plus, dispozitivele medicale de respirație artificială au un ”design nefamiliar” şi un manual de utilizare neclar, avertizează medicii.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cele 250 de de ventilatoare au fost concepute pentru a fi folosite pe ambulanțe și nu sunt adecvate pentru unitățile de terapie intensivă din spitale, spun medicii în scrisoarea comună.

Echipamentele cumpărate din China nu sunt potrivite pentru spitale

Avertismentul medicilor britanici nu este izolat și arată doar una dintre problemele legate de aprovizionarea corespunzătoare cu echipamente sanitare de către unitățile medicale care tratează pacienți COVID-19.

ADVERTISEMENT

Criza echipamentelor sanitare a fost semnalată încă de la începutul lunii martie, atunci când statele afectate de noul coronavirus nu au mai găsit furnizori care să le asigure cele necesare pentru lupta cu noul coronavirus.

Chiar și așa, britanicii critică dur modul în care guvernul de la Londra a gestionat epidemia de coronavirus din țară.

ADVERTISEMENT

Astfel, oamenii spun că executivul condus de Boris Johnson nu a reușit să furnizeze la timp echipamente de protecție pentru personalul medical din sistemul de sănătate britanic, în contextul în care bilanțul morților COVID-19 din Regatul Unit se apropie de 27.000 de decese.

 

ADVERTISEMENT
Tags: