News

Verdict final în cazul crimei din Timișoara. Ucigașul își va petrece următorii 30 de ani în spatele gratiilor

20.01.2021 | 20:30
Verdict final in cazul crimei din Timisoara Ucigasul isi va petrece urmatorii 30 de ani in spatele gratiilor
Cosmin Titiș și-a ucis iubita pentru că voia să-l părăsească. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cosmin Titiş, bărbatul de 31 de ani care și-a ucis cu bestialitate iubita în parcul din centrul Timișoarei pentru simplul fapt că voia să pună capăt relației, își va petrece următorii 30 de ani în spatele gratiilor.

Sentința Curții de Apel Timiș a fost pronunțată miercuri, 20 ianuarie 2021, la aproape un an și jumătate de când tânărul a comis odioasa crimă. Magistrații au majorat astfel pedeapsa de 25 de ani primită pe fond, la Tribunalul Timiş și contestată ulterior de procurori.

ADVERTISEMENT

Maria Karina avea 21 de ani în momentul în care a fost atacată şi înjunghiată de fostul iubit. Din păcate, leziunile suferite în urma multiplelor lovituri de cuțit au făcut ca orice încercare a medicilor de a-i salva viața să fie sortită eșecului.

30 de ani de închisoare pentru bărbatul care și-a ucis iubita în centrul Timișoarei

În baza art. 189 alin. 1 lit. a C.p. cu aplicarea art. 41 alin. 1 C.p. condamnă pe inculpatul TGC la pedeapsa de 30 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat (omor cu premeditare), în stare de recidivă postexecutorie”, se arată, pe scurt, în decizia Curții de Apel Timiș.

ADVERTISEMENT

Pe 20 septembrie 2019, în jurul orelor 19:15, în parcul situat în spatele Catedralei Mitropolitane din municipiul Timişoara, Cosmin Titiş i-a aplicat fostei sale iubite, pe fondul geloziei, 25 lovituri de cuţit în diferite zone ale corpului.

Ca urmare a leziunilor traumatice grave pe care le-a suferit, Karina Parnica s-a stins din viață la spital, în ciuda încercărilor repetate ale medicilor de a o salva. Drama a început în momentul în care tânăra de 20 de ani a decis să se despartă de iubit.

ADVERTISEMENT

După o ploaie de mesaje de ameninţare şi câteva tentative de şantaj, Cosmin a profitat de întoarcerea sa din Anglia, a urmărit-o în timp ce se întâlnea cu o prietenă și a ucis-o cu sânge rece, fără să stea prea mult pe gânduri.

Inculpatul Titiş George Cosmin le-a urmărit pe cele două şi le-a ajuns pe un trotuar care mărgineşte parcul din jurul Catedralei Mitropolitane, unde le-a acostat, a prins-o de haine pe victima Karina, a tras-o înspre interiorul parcului, conducând-o forţat până la o bancă situată în acel parc.

ADVERTISEMENT

A aşezat-o forţat pe victimă pe acea bancă, a împins-o pe bancă, iar el s-a poziţionat în faţa victimei, în picioare, dar aplecat asupra ei, ţinând-o cu o mână de umăr”, se arată în dosar.

 

ADVERTISEMENT