News

Verdict final pentru profesorul care a umilit o elevă la BAC pentru că nu avea buletinul: ”Cu permisul te legitimezi acasă, proasto!”

Verdict final pentru profesorul care a umilit o elevă la BAC pentru că nu avea buletinul. Condamnarea primită de cadrul didactic.
07.05.2023 | 19:27
Verdict final pentru profesorul care a umilit o eleva la BAC pentru ca nu avea buletinul Cu permisul te legitimezi acasa proasto
Verdict final pentru profesorul care a umilit o elevă la BAC pentru că nu avea buletinul. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Verdict final dat de Judecătoria Rădăuți pentru profesorul care, în 2017, a umilit o elevă la BAC pentru că nu avea buletinul. Ce condamnare a primit cadrul didactic.

Verdict final pentru profesorul care a umilit o elevă la BAC pentru că nu avea buletinul

Cornel Velescu, doctor inginer și șef de lucrări în cadrul Politehnicii Timișoara, a fost desemnat de-a lungul anilor de Ministerul Educației în comisiile de examen la bacalaureat în mai multe județe. În urmă cu șase ani, el a fost detașat la centrul de examen din Rădăuți.

ADVERTISEMENT

Aici, în vara anului 2017, de față cu mai mulți martori, inclusiv colegi din comisie, profesorul și-a ieșit din minți față de o elevă. Aceasta s-a prezentat în fața comisiei cu permisul de conducere. Tânăra a explicat că și-a pierdut buletinul.

La acea vreme, eleva de clasa a XII-a a spus că, neavând asupra ei cartea de identitate, a luat legătura cu un membru al comisiei de supraveghere. Acestuia i s-a explicat situația. Fetei i s-a comunicat că se poate legitima cu permisul de conducere și ulterior va prezenta o copie a cărții de identitate.

ADVERTISEMENT

Nu la fel de înțelegător a fost președintele Comisiei de Examinare de la Colegiul Tehnic din Rădăuți. Când a aflat despre situația copilei, profesorul universitar Cornel Velescu a intrat ca un fulger în sala de examen.

Acesta a încercat să o scoată pe elevă cu forța din examen. Înainte de asta, i-a adresat injurii și a umilit-o. ”Du-te la mă-ta după buletin, nesimţito”. ”Cu permisul de conducere te legitimezi acasă la mă-ta, proasto!”. ”Du-te în …. mă-tii, nesimţito”, sunt cuvintele pe care președintele Comisiei de Examinare i le-a adresat elevei, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Închisoare cu suspendare și plata de daune morale de 5.000 de lei pentru profesorul recalcitrant

Într-un final, eleva a fost lăsată, la insistențele celorlalte profesoare supraveghetoare, să susțină proba. Colericul profesor nu s-a calmat deloc. Din rechizitoriu reiese că acesta a continuat să o înjure pe fată.

”După ce a fost convinsă să iasă din sala de examen, una din profesoarele supraveghetoare a adus de la dosar o copie după cartea de identitate. Pe hol, inculpatul a continuat să-i adreseze injurii și cuvinte jignitoare.

ADVERTISEMENT

Profesoarele supraveghetoare care erau de față l-au convins să o lase să susțină proba. După susținerea probei i s-a cerut de către membrii comisiei să dea o declarație cu privire la cele întâmplate”, se arată în rechizitoriul prin care profesorul universitar a fost trimis în judecată pentru purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice.

La acea dată, eleva l-a dat în judecată pe profesorul universitar. Ea a cerut daune morale de 22.500 de lei. Conform sentinței finalei, instanța a dispus plata unor daune morale de 5.000 de lei.

În plus, președintele Comisiei de Examinare a fost găsit vinovat, el fiind condamnat la patru luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Niciodată, profesorul nu a recunoscut acuzațiile. El a declarat că ”modul în care s-a comportat și toate discuțiile din data de 28.06.2017 au fost într-un cadru normal și în totală legalitate raportate la Procedura de desfășurare a examenului de Bacalaureat”. A mai punctat că nu i-a adresat injurii sau cuvinte jignitoare elevei. ”Doar a vorbit pe un ton mai ridicat, mai autoritar”, se arată în dosar.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori