Verdictul lui Ion Crăciunescu la cartonașul roșu acordat de Kovacs lui Planic: ”Nu mi se pare o oportunitate clară de a marca”

Adrian Baciu   
în FCSB
02/02/2020, 22:44
Verdictul lui Ion Crăciunescu la cartonașul roșu acordat de Kovacs lui Planic: ”Nu mi se pare o oportunitate clară de a marca”
Verdictul lui Ion Crăciunescu la cartonașul roșu acordat de Kovacs lui Planic: ”Nu mi se pare o oportunitate clară de a marca”. Captură foto: Look TV

Derby-ul dintre CFR Cluj și FCSB a fost deblocat de un moment controversat din ultimele minute. Echipa din Capitală a rămas în 10 oameni după eliminarea lui Planic din minutul 77, iar la faza imediat următoare clujenii au marcat golul victoriei. ”Roșul” primit de jucător roș-albaștrilor a fost contestat de oaspeți și pus sub semnul întrebării de specialiști.


  • (P) Cota BETANO pentru FC Voluntari – FCSB: 7,10 este cota pentru ”1”. Vezi aici toate cotele!


Ion Crăciunescu dă verdictul după cartonașul roșu acordat de Kovacs lui Planic: ”Nu mi se pare o oportunitate clară de a marca”

În minutul 77, Nedelcu pasează greșit în spate, mingea este recuperată de Ciprian Deac care se apropie de careul de 16 metri și este faultat de Bogdan Planic.

”Centralul” Istvan Kovacs a considerat că Deac se află în poziție iminentă de gol și l-a eliminat pe apărătorul de la FCSB.

După meci, Florinel Coman a contestat decizia arbitrului de categorie Elite. Golgheterul FCSB a fost susținut de fostul mare arbitru Ion Crăciunescu, cel care consideră că Planic nu trebuia eliminat.

În legile jocului scrie că, dacă jucătorul avea o oportunitate clară de a marca. După părerea mea nu mi se pare un lucru clar. Faultul a fost evident. El controlează mingea, dar aceasta este în lateral. Ne uităm la o oportunitate clară de a marca.

Dacă nu se producea faultul, avea o oportunitate clară de a marca? Asta trebuie să ne întrebăm. Fiecare poate să aprecieze dacă este o oportunitate clară.

Așa scrie în regulament. Asta cu controlul mingii sunt nișe lucruri tehnice. Trebuie să analizăm și poziția jucătorilor de la FCSB, distanța față de minge.”, a spus Crăciunescu la Digisport.

Florinel Coman: ”Nu se dă roșu la o astfel de fază”

Din teren, Florinel Coman consideră că eliminarea lui Planic este una injustă, întrucât Ciprian Deac și-a preluat în lateral mingea și nu era în situație clară de a marca.

”După părerea mea nu se dă roșu la acea fază. Nu mi se pare normal să arbitreze domnul Istvan Kovacs acest meci”, a spus jucătorul de la FCSB.

Închide ×