News

Veste bună de la Alba Iulia. Un bărbat care face dializă, vindecat de Covid-19 după 26 de zile de spitalizare

06.05.2020 | 08:36
Veste buna de la Alba Iulia Un barbat care face dializa vindecat de Covid19 dupa 26 de zile de spitalizare
ADVERTISEMENT

Un bărbat de 47 de ani din Alba Iulia care face dializă s-a vindecat de Covid-19 după 26 de zile de spitalizare, iar acum se pregătește să părăsească unitatea medicală.

Un bărbat care face dializă, vindecat de Covid-19 după 26 de zile de spitalizare

O veste excelentă vine în această perioadă dintr-un județ al Ardealului. Un pacient de 47 de ani din Alba Iulia infectat cu noul coronavirus, care în paralel făcea și dializă, a reușit să învingă această boală.

ADVERTISEMENT

Din cele peste 800 de decese ale pacienților infectați cu Covid-19 în România, multe au avut asociate și alte boli, iar insuficiența renală s-a numărat printre ele. Un număr important de bolnavi care făceau dializă nu au reușit să învingă acest nou virus.

Bărbatul din Alba Iulia, internat la Spitalul Județean de Urgență Alba acum aproape o lună, a intrat în categoria celor care au răpus noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

“La secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia au fost trataţi de COVID-19, de la începutul pandemiei şi până în prezent, 24 de pacienţi.

O parte dintre aceştia sufereau şi de alte afecţiuni, precum insuficienţă renală cronică, hipertensiune arterială şi boli cardiace. Cel mai recent caz a fost declarat vindecat astăzi, 5 mai 2020, după ce rezultatele a două teste consecutive efectuate au ieşit negative.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 47 de ani care efectuează dializă şi care va fi externat în cursul zilei de mâine, după 26 de zile de internare”, se menționează în comunicatul transmis de Biroul de Presă al SJU Alba Iulia, citat de Agerpres.

Peste 200 de infectări cu Covid-19 în Alba

De la startul pandemiei de coronavirus în România, un număr de 211 cazuri de infectare cu noul virus au fost raportate de autorități pe teritoriul județului Alba.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai sus anunță că  în cadrul secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului din Alba Iulia mai sunt internaţi 10 pacienţi bolnavi de COVID-19, cu forme uşoare şi medii.

“De la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de Boli Infecţioase a spitalului din Alba Iulia au primit îngrijiri medicale de specialitate peste 60 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 25 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud şi Spitalul Municipal Blaj, în baza protocoalelor încheiate în actualul context epidemiologic” se arată în comunicat.

ADVERTISEMENT