ADVERTISEMENT
News

Veste bună pentru pensionari! Raluca Turcan a dezvăluit noi informații despre recalcularea pensiilor

Autor: Andreea Marin | 07.05.2021 | 07:52
Veste bună pentru pensionari! Raluca Turcan a dezvăluit noi informații despre recalcularea pensiilor
Raluca Turcan a anunțat informații despre pensii. Sursa foto: Colaj Fanatiik

Românii au primit o veste bună de la ministrul Muncii, Raluca Turcan. Aceasta a făcut un anunț despre recalcularea pensiilor ce îi privește pe toți cei ce primesc acești bani de la stat.

ADVERTISEMENT

Raluca Turcan, vești despre recalcularea pensiilor

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat că 70 % dintre pensionarii din județul Covasna au câștigat în instanță, după ce au dat în judecată deciziile de recalculare a pensiilor. Aceasta a specificat că a fost cheltuită o sumă de 22.000 de lei pentru asistență juridică doar în acest județ, iar cifrele la nivel național sunt mult mai mari.

Ministrul a dezvăluit că au fost cheltuiți 40 de miloane de lei în ultimii cinci ani pentru asistență juridică.

„70% dintre pensionarii din Covasna care au contestat în instanță deciziile de calculare sau recalculare a pensiilor au avut câștig de cauză. De altfel, suma plătită în primele luni ale acestui an pentru asistență juridică de către Casa de Pensii Covasna este de 22 000 lei, iar totalul achitat la nivel național în ultimii cinci ani depășește 40 de milioane de lei”, a transmis Raluca Turcan, pe pagina sa personală de Facebook.

ADVERTISEMENT

Anunț despre pensii al ministrului Muncii

Ministrul Muncii a specificat și că se ia în considerare crearea unei noi legi a pensiilor, care să echilibreze sistemul și să facă dreptate pentru cei defavorizați. Astfel, Raluca Turcan a spus că se dorește și crearea unei baze de date complet electronice, care să aibă toate elementele de contributivitate și care să ducă la dispariția inechităților.

„Sunt cifre care arată justețea reformei pe care am demarat-o în domeniul pensiilor și care are în vedere, pe de o parte, crearea unei baze de date electronice complete, la nivel național, care să cuprindă toate datele din dosarele de pensii și, pe de altă parte, o nouă lege care să readucă echitatea în sistem, prin introducerea tuturor elementelor esențiale de contributivitate în calculul pensiei”, a precizat Raluca Turcan.

Totodată, Raluca Turcan a anunțat și că au fost finalizate primele etape ale evaluării dosarelor ce trebuie recalculate și se fac teste pentru cea de-a treia dintre acestea.

ADVERTISEMENT

În acest moment, la nivelul întregii țări au fost analizate peste 240.000 de dosare de recalculare a pensiilor și toate restanțele ale dosarelor cu termene depășite.

„În acest moment, am finalizat primele două etape ale procesului de evaluare a dosarelor de pensii la nivel național și se fac testări de soft pentru cea de-a treia etapă. Peste 240 000 de dosare au fost deja evaluate în toată țara, în paralel cu desfășurarea activității curente. La Casa de Pensii Covasna, pe lângă procesul de evaluare care s-a desfășurat într-un ritm bun, s-au recuperat toate restanțele la dosarele de pensii naționale cu termen depășit și mai sunt doar 15 dosare internaționale de soluționat”, a spus ministrul.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT