ADVERTISEMENT
News

Veste bună pentru șomeri. Senatul a adoptat un proiect legislativ care prevede creșterea ajutorului de șomaj la 1.250 de lei

Autor: Flaviu Popa | 22.07.2020 | 23:12
Veste bună pentru șomeri. Senatul a adoptat un proiect legislativ care prevede creșterea ajutorului de șomaj la 1.250 de lei
Ajutorul de șomaj ar putea să crească

Deputatul român Adrian Dohotaru a anunțat că Senatul a adoptat o inițiativă socială care ar putea dubla șomajul sau ajutorul social pentru sute de mii de români.

ADVERTISEMENT

În contextul în care pandemia de Covid-19 amenință omenirea cu efectul unei crize economice, cei care rămân fără loc de muncă ar putea primi un ajutor considerabil, dacă legea inițiată de Adrian Dohotaru ar trece de Camera Deputaților.

Până atunci, documentul a fost adoptat de Senat și mai are de trecut câțiva pași înainte de a fi literă de lege.

ADVERTISEMENT

Șomajul și ajutorul social s-ar putea dubla, conform unui proiect legislativ

Dacă inițiativa va avea succes, șomajul ar putea crește la 1250 de lei, același lucru fiind valabil și pentru diferite ajutoare sociale, așa cum se întâmplă în țările importante din Europa.

„Veste bună! Senatul a adoptat una dintre cele mai importante inițiative sociale din ultimii ani: proiectul legislativ pe care l-am inițiat în urma căruia beneficiile de asistență socială se vor dubla.

ADVERTISEMENT

Concret, prin proiectul legislativ, valoarea Indicatorului Social de Referință (ISR), pe care se bazează beneficiile de asistență socială (de la șomaj, la venit minim garantat ori alocația pentru susținerea familiei etc.), crește de la 500 de lei la 1250 de lei. Proiectul prevede și o indexare anuală în funcție de creșterea prețurilor.

Ca să aibă o șansă egală, copiii din familii sărace din mediul rural merită sprijin material din partea statului. Șomerii din perioada COVID au dreptul la o minimă demnitate, nu un șomaj de vreo 500 de lei. Persoanele cu dizabilități merită o mai mare protecție dacă ne dorim o societate incluzivă.

ADVERTISEMENT

E un impact bugetar de aprox. 1% din PIB prin care ne vom apropia de media cheltuielilor din UE pentru protecție socială. România va face un pas înainte către a deveni un stat social, așa cum prevede Constituția.

Greul va urma în Camera Deputaților cu partizanii statului de forță și ai capitalismului liberal extrem care vor să demanteleze fărâma de stat social și de solidaritate care mai există în România.

ADVERTISEMENT

Mulțumesc campaniei pentru Viață și Muncă Decentă”, a scris Dohotaru pe Facebook.

Ajutorul de șomaj ar putea crește semnificativ
Ajutorul de șomaj ar putea crește semnificativ

Inițiatorii legii sunt Csép Éva-Andrea – deputat UDMR; Dohotaru Adrian-Octavian – deputat Independent; Manole Petre-Florin – deputat PSD; Ponta Victor-Viorel – deputat Independent; Simonis Alfred – Robert – deputat PSD; Solomon Adrian – deputat PSD.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!