Life

Veste excelentă despre insula din Grecia pe care o adoră foarte mulți români. “Este o zi superbă”

Autoritățile din Grecia, veste excelentă despre insula adorată de foarte mulți români. Ce se întâmplă cu restricțiile de incendiu.
25.08.2023 | 17:19
Veste excelenta despre insula din Grecia pe care o adora foarte multi romani Este o zi superba
Vești bune despre o insulă din Grecia adorată de români. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Autoritățile au anunțat o veste excelentă despre insula din Grecia adorată de mulți români. După incendiile care au avut loc recent, restricțiile din această destinație au fost ridicate.

Veste excelentă despre insula din Grecia pe care mulți români o adoră. Restricțiile de incendiu, ridicate

Joi, 24 august, oficialii Protecției Civile din Grecia au emis prognoze favorabile în legătură cu riscul de incendii în majoritatea țării. Mai multe destinații turistice nu se află sub risc.

ADVERTISEMENT

Astfel, pompierii greci au emis o hartă. Conform acesteia, cea mai mare parte a țării se află în zona albastră, sigură, cu risc foarte mic de incendii.

Anumite destinații foarte populare, mai ales printre turiștii români, cum ar fi insula Thassos sau zona Halkidiki, rămân în zona de cod galben cu risc de incendii. La finalul săptămânii, au fost încadrate la cod portocaliu.

ADVERTISEMENT

Dat fiind faptul că a fost anunțat codul portocaliu, drumurile forestiere din Thassos au fost închise timp de câteva zile, în perioada 20 – 23 august. Accesul spre plaje cunoscute, cum ar fi Marble Beach, a fost oprit.

Restricțiile au fost ridicate începând de joi, iar turiștii pot merge pe oricare dintre plajele de pe insulă. Cei care ajung pe insulă se pot bucura în liniște de vacanță.

ADVERTISEMENT

“Azi 24.08 și mâine 25.08 nu sunt restricții și puteți să mergeți la orice plajă vreți voi”, a transmis Dan Adrian Drăgan, administrator al paginii de Facebook Forum Thassos, notează ziare.com.

Turiștii care se află pe insulă spun că vremea este foarte bună. Norul de fum care a acoperit Grecia zilele trecute, provenit de la un incendiu izbucnit în estul părții continentale a țării, în zona Alexandroupolis, a dispărut.

ADVERTISEMENT

“A dispărut plafonul de fum, este o zi superbă”, a spus un turist, aflat în vacanță pe cea mai căutată insulă a Greciei, confirmând condițiile meteo foarte bune.

Unde mai există risc de incendiu în Grecia

NASA a furnizat imagini din satelit, iar în Grecia au mai existat câteva focare de incendii și pe 24 august. De asemenea, există un risc și pentru 25 august.

“Potrivit Hărții de Previziune a Riscului de Incendiu emisă de Secretariatul General al Protecției Civile a Ministerului Crizei Climatice și Protecției Civile, pentru vineri, 25 august 2023, un risc foarte mare de incendiu (categoria de risc 4) este prevăzut pentru următoarele regiuni:

 – Regiunea Greciei Centrale (Boeotia, Evia); 

– Regiunea Attica”, au transmis pompierii într-un comunicat,

ADVERTISEMENT
Tags: