Sport

Veste imensă pentru CSM București și naționala României. Cristina Neagu revine pe teren, la aproape un an de la accidentare

02.11.2019 | 20:11
Veste imensa pentru CSM Bucuresti si nationala Romaniei Cristina Neagu revine pe teren la aproape un an de la accidentare
ADVERTISEMENT

Cristina Neagu revine pe teren, la aproape un an de la accidentarea suferită la Campionatul Mondial din decembrie 2018. Sportiva aleasă de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, a anunțat că va juca în meciul cu Lublin, din Liga Campionilor EHF.

Cristina Neagu revine pe teren după aproape un an

Cristina Neagu a fost deplasarea, cu delegația celor de la CSM București, în Polonia, unde vicecampioana României dispută meciul cu Liublin, din grupele Ligii Campionilor EHF. Sportiva aleasă de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii a anunțat pe contul oficial de Facebook că va juca în meciul programat duminică de la ora 19:00. Va fi primul meci pentru Neagu după o pauză de 11 luni, ultima dată fiind pe parchet la meciul România – Ungaria, de la Campionatul Mondial din Franța.

ADVERTISEMENT

Am ajuns în Polonia! Mâine, Perla Lublin – CSM București de la ora 19 (ora României), iar pentru mine reprezintă primul meci din Liga Campionilor în acest sezon!“, a scris Cristina Neagu pe Facebook.

Ruptură de ligament încrucișat la genunchiul drept

Cristina Neagu s-a accidentat în meciul România – Ungaria, desfășurat la Campionatul Mondial pe 12 decembrie 2018. Verdictul a fost unul dur, ruptură de ligament încrucișat la genunchiul drept, iar pauza estimată a fost de aproximativ șase luni. Totuși, procesul de recuperare a fost ceva mai îndelungat, iar Cristina Neagu poate reveni pe parchet după aproximativ 11 luni de inactivitate.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a fost aleasă de patru ori cea mai bună handbalistă a lumii, record în istoria sportivului. Jucătoarea din România a primit distincția în 2010, 2015, 2016 și 2018. La nivel de club, Neagu a reușit să câștige Liga Campionilor IHF în 2015, cu Buducnost. Din 2017, Cristina Neagu a revenit în România, la CSM București, după patru ani în care a jucat în Muntenegru.

Meciul în care Neagu poate reintra pe teren, Lublin – CSM București, este programat duminică, de la ora 19:00. Înaintea întâlnirii, vicecampioana României ocupă primul loc al grupei, cu 5 puncte, în timp ce echipa poloneză este ultima, fără niciun punct acumulat.

ADVERTISEMENT