News

Veste importantă pentru studenții din București. Cum se vor desfășura cursurile în 2020-2021

17.09.2020 | 23:03
Veste importanta pentru studentii din Bucuresti Cum se vor desfasura cursurile in 20202021
ADVERTISEMENT

19 facultăți ale Universității din București au decis cum își vor desfășura activitatea în plină pandemie de Covid-19.

Conform unui anunț făcut de reprezentanții facultăților din cadrul Universiății din București, cursurile în anul 2020-2021 se vor desfășura în sistem mixt.

ADVERTISEMENT

Sistemul mixt se referă la învățământ on-line care alternează cu cel față în față, însă majoritatea preferă să nu existe un contact direct între studenți și profesori, de teama Covid-19.

Sistemul universitar pentru anul 2020-2021 se va desfășura on-line

Majoritatea Universităților au optat pentru sistem mixt, printre care Administrație și Afaceri, Biologie, Chimie, Filosofie, Fizică, Geografie, Geologie și Geofizică, Istorie, Jurnalism și Științele Comunicării, Limbi și Literaturi Străine, Psihologie și Științele Educației și Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”, potrivit Gândul.

ADVERTISEMENT

În schimb, mai multe facultăți își vor desfășura cursurile în sistem exclusiv on-line, fiind vorba de facultățile de Drept, Litere, Matematică și Informatică, Sociologie și Asistență Socială, Științe Politice, Teologie Baptistă și Teologie Romano-Catolică.

Deciziile facultăților au fost aprobate de Senatul Universității din București. „În același timp, facem precizarea că anumite programe, atât de licență, cât și de master, au optat pentru formule specifice, care îmbină tipurile de predare în funcție de nevoile proprii. Informații cu privire la modalitățile de desfășurare a activităților pentru fiecare dintre programele de licență și de master oferite de cele 19 facultăți ale UB pot fi consultate pe site-urile facultăților”, au transmis cei de la Universitatea București.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Universitatea va lua toate măsurile pentru ca studenții să se integreze cât mai ușor în sistem.

Nu ne vom mai putea întâlni faţă în faţă la fel de des ca până acum, vom lucra pe formaţiuni mai mici, vom avea trasee clare în universitate şi nu se va mai putea petrece la fel de mult timp în spaţiile comune.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, este tot atât de important să încercăm şi noi, profesorii, să ne adaptăm conţinuturile şi metodele noilor tehnologii, pentru a putea oferi studenţilor noştri acel lucru pentru care au venit la Universitatea din Bucureşti: educaţie academică şi cercetare de calitate. Consider că înţelepciunea şi încrederea trebuie să fie elemente definitorii în noul an academic”, a declarat rectorul UB Marian Preda, potrivit Gândul.

Mai mult, reprezentanții Universității au anunțat că există 4.000 de locuri de cazare în cămin, cu condiții de distanțare socială. Studenții vor beneficia de aceste locuri în funcție de mijloacele financiare de care dispun.

ADVERTISEMENT
Tags: