News

Veste șoc de la Netflix. Televizoarele pe care aplicația nu va mai funcționa începând cu aprilie 2024. Vezi dacă e și al tău pe listă

Veste șoc pentru serviciile de streaming Netflix. Aplicația nu va mai funcționa pe unele televizoare începând cu luna aprilie. Despre ce modele e vorba
17.03.2024 | 11:37
Veste soc de la Netflix Televizoarele pe care aplicatia nu va mai functiona incepand cu aprilie 2024 Vezi daca e si al tau pe lista
Splicația Netflix nu va mai fi compatibilă cu unele televizoare Sony din cauza unor limitări tehnice / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Netflix a anunțat că, după sfârșitul lunii martie 2024, aplicația Netflix nu va mai fi compatibilă cu unele televizoare Sony din 2011 – 2013 și cu playere Blu-ray Disc din cauza unor limitări tehnice.

Netflix face curățenie în aplicații

Netflix face din nou curățenie în aplicații. S-a confirmat că aceasta afectează produsele Sony mai vechi, dar este posibil ca și alte mărci să fie vizate.

ADVERTISEMENT

Netflix a anunțat că, după sfârșitul lunii martie 2024, aplicația Netflix nu va mai fi compatibilă cu unele televizoare Sony din 2011 – 2013 și cu playere Blu-ray Disc din cauza unor limitări tehnice.

Modele Sony, Blu-ray

După această dată, serviciul Netflix va fi eliminat de pe aceste dispozitive. Este vorba de zeci de modele de televizoarele Sony Bravia (24/26/32/40 inch, 42/46/47 inch, 50/55/65/84 inch) din seriile KDL, de cititoare CD Blu-ray seriile BDP și de sistemele Blu-ray Disc Home Theater din seria BDV.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când Netflix și-a eliminat treptat aplicația de pe dispozitivele mai vechi a fost la mijlocul lunii octombrie 2023, afectând playerele Blu-ray Samsung și televizoarele Smart TV de la Sony, Panasonic și Hitachi, precum și Sony PlayStation Vita și PlayStation TV.

Inovație, nu asistență

În 2019, Netflix a fost eliminat de pe un număr mare de dispozitive mai vechi. Deoarece majoritatea acestor dispozitive nu sunt vândute și actualizate în mod regulat de către producători, asistența din partea terților devine costisitoare.

ADVERTISEMENT

Mărci precum Netflix și altele preferă să se concentreze pe inovație în loc să ofere asistență pentru dispozitive care sunt folosite de un număr tot mai mic de utilizatori.

Netflix Asistență informează că dacă utilizatorii întâmpină mesaje precum „Netflix nu mai este disponibil de acest dispozitiv. Accesează netflix.com/compatibledevices pentru a consulta lista de dispozitive compatibile”, „Netflix nu mai este disponibil pe acest dispozitiv după data de (Date). Accesează Netflix.com/compatibledevices pentru a consulta lista de dispozitive compatibile”, „înseamnă că Netflix nu mai este disponibil sau nu va mai fi disponibil pe dispozitivul tău”.

ADVERTISEMENT

Dispozitive compatibile sau alternative

Pentru a consulta o listă de dispozitive compatibile cu Netflix, se oferă și o pagină cu dispozitive compatibile. Cu toate acestea, cei care vor să profite la maximum de televizor și nu doresc să înlocuiască televizorul doar pentru a avea din nou acces la Netflix, pot opta pentru un streamer media.

Specialiștii spun că sunt de ales Google Chromecast cu Google TV și Apple TV 4K (2022), care vor oferi ambele acces la cele mai recente servicii de streaming cu o interfață mai elegantă.

ADVERTISEMENT