Sport

Veste-șoc pentru CSM Bucureşti: Cristina Neagu are coronavirus! Prima reacție a sportivei

Vestesoc pentru CSM Bucuresti Cristina Neagu are coronavirus Prima reactie a sportivei
ADVERTISEMENT

La sfârşitul acestei săptămâni, CSM Bucureşti are un meci extrem de important în grupa A a Ligii Campionilor la handbal feminin. Vicecampioana României ar urma să întâlnească vechea cunoştinţă din Norvegia, Vipers Kristiansand, una dintre principalele rivale la calificarea directă în sferturile de finală.

CSM nu a jucat etapa trecută meciul de pe teren propriu cu echipa rusă Rostov pe Don, după ce conducerea clubului din Rostov a anunţat că are o jucătoare infectată cu coronavirus şi prin urmare întreaga echipă a intrat în izolare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, cu o problemă similară se confruntă acum CSM Bucureşti şi jucătoarea depistată cu COVID 19 este nimeni alta decât vedeta lotului, Cristina Neagu. Încă nu se ştie ce decizie va lua conducerea CSM-ului în această situaţie, dacă va proceda la fel ca rusoaicele de la Rostov pe Don.


UPDATE, 6 octombrie, 18:35 / Cristina Neagu a oferit prima reacţie personală în spaţiul virtual. Handbalista a postat pe contul personal de Facebook un mesaj pentru fanii săi în care a precizat că se simte bine şi abia aşteaptă să revină.

ADVERTISEMENT

„După cum ați aflat deja, săptămâna trecută am fost testată pozitiv pentru Coronavirus. Starea mea generală de sănătate este una bună și abia aștept să mă pot întoarce la antrenamente! Aveți grijă de voi, purtați mască și protejați-vă, pentru că virusul nu ocolește pe nimeni! Este încă un hop pe care îl am de trecut și mă voi întoarce, ca de fiecare dată, și mai puternică!“, a scris Cristina Neagu.

După cum ați aflat deja, săptămâna trecută am fost testată pozitiv pentru Coronavirus. Starea mea generală de sănătate…

Geplaatst door Cristina Neagu op Dinsdag 6 oktober 2020


UPDATE, 6 octombrie, 13:51 / Antrenorul echipei CSM București, Adrian Vasile, a confirmat că handbalista Cristina Neagu a testat pozitiv și nu va face deplasarea în Norvegia pentru meciul cu Vipers Kristiansand.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, asta e situația, oricine se poate îmbolnăvi, e un virus de care nu prea poți să te ferești. Din fericire, aș putea spune, Cristina nu a intrat în contact cu nicio altă colegă. După ce am aflat că partida cu Rostov Don a fost amânată, fetele au avut câteva zile liber. Unele jucătoare au plecat la loturile naționale, dar e cert că activitatea echipei a fost întreruptă.

Pe 30 septembrie Cristina a făcut testul pentru că s-a simțit rău, iar pe 1 octombrie a aflat că este pozitiv. S-a autoizolat, acum starea ei este bună, dar va trebui să ne descurcăm fără ea în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Mergem în Norvegia și vom câștiga și fără Cristina Neagu. Urmează nu cea mai plăcută deplasare pentru că, se știe, în Norvegia, este o situație specială. Echipa va ajunge joi după prânz, se va caza și se vor face acolo alte teste RT-PCR.

Până când nu vom primi rezultatul, nicio jucătoare nu va avea voie să părăsească palierul din hotel. Vom fi închiși 24 de ore, dar asta e. Sper să putem juca și să fim sănătoși. În această perioadă sunt persoane care au făcut minimum două teste, sau chiar trei, inclusiv eu, pentru că la echipele naționale am mai trecut prin astfel de experiențe”, a declarat Vasile, conform gsp.ro.


Cristina Neagu are coronavirus! Nu a intrat în contact cu nici o altă jucătoare

Săptămâna trecută, Cristina Neagu ar fi trebuit să meargă la Craiova, la o acţiune a selecţionerului Bogdan Burcea, dar a obţinut acordul acestuia de a rămâne la Bucureşti, pentru a face o nouă etapă de recuperare după intervenţia chirurgicală suferită la umărul drept.

Aceasta a fost şansa Cristinei, a colegelor de la CSM şi a jucătoarele convocate de selecţioner, faptul că ele nu au intrat în contact cu cea mai valoroasă handbalistă a lumii în mai multe rânduri.

A început să se simtă rău spre sfârşitul săptămânii trecute

Spre sfârşitul săptămânii trecute Cristina Neagu a început să se simtă rău. A făcut febră şi a decis să facă testul COVID, care i-a dat un rezultat pozitiv. Imediat, jucătoarea a intrat în izolare, urmând şi tratamentul recomandat, dar nu a interacţionat cu nimeni de la CSM.

Acum, necunoscuta e legată de meciul din Norvegia, pentru că legile acestei ţări prevăd ca orice echipă care vine pe teritoriul său face obligatoriu testul de coronavirus. după care până la anunţarea rezultatelor rămâne obligatoriu în camerele de hotel unde s-au cazat.

Este greu de spus acum modul în care va acţiona conducerea clubului bucureştean. Faptul că marea absentă ar fi cea mai importantă jucătoare din lot ii poate determina pe oficialii clubului să solicite amânarea jocului, la fel cum au procedat rusoaicele.

Nu este însă pe deplin lămurită care este situaţia în care un club poate cere amânarea jocului, pentru că avem exemplu celor de la SCM Râmnicu Vâlcea, din etapa a doua a grupei B a Ligii Campioanelor, care au jucat meciul de acasă cu Odense deşi au avut două jucătoare absente ca urmăre a infectării cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT