Sport

Vești bune înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris. Guvernul va dubla premiile

Jocurile Olimpice de la Paris îi pot îmbogăți pe sportivii români. Guvernul a anunțat dublarea recompensei financiare pentru cine va reuși să se întoarcă acasă cu o medalie.
29.12.2023 | 21:50
Vesti bune inaintea Jocurilor Olimpice de la Paris Guvernul va dubla premiile
Guvernul a anuntat dublarea premiilor pentru Jocurile Olimpice de la Paris
ADVERTISEMENT

Guvernul României, susținut de Agenția Națională pentru Sport, a luat o decizie privind dublarea recompenselor financiare acordate sportivilor și colectivelor tehnice calificate sau aflate în curs de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

Guvernul dublează premiile pentru Jocurile Olimpice de la Pairs

“Ei bine, îmi face plăcere să ne reamintim cu toții, împreună, că este și anul Jocurilor Olimpice de la Paris. Și, în această perspectivă, pentru a susține performanța la cel mai înalt nivel, Guvernul a decis dublarea premiilor pentru sportivii calificați la Jocurile Olimpice de la Paris.

ADVERTISEMENT

Guvernul României, prin Agenția Națională pentru Sport, susține activitatea sportivă de înaltă performanță, iar acest demers de majorare a recompenselor financiare face parte din strategia de premiere și stimulare a performanței sportive

La nivel guvernamental s-a considerat că eforturile acestor sportivi și ale profesioniștilor care le stau alături în drumul către excelența olimpică trebuie să primească nu doar o mai mare recunoaștere, ci și o mai mare susținere, pentru a motiva și alți sportivi și pentru a servi drept model pentru viitoarele generații care țintesc performanța sportivă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

ADVERTISEMENT

Această inițiativă vine ca un stimulent pentru sportivii români să obțină rezultate remarcabile la Jocurile Olimpice de la Paris. Pe lângă gloria sportivă, recompensa financiară poate asigura acel plus necesar obținerii unei medalii.

România se va prezenta cu peste 60 de sportivi la Paris

Conform noului plan, premiile pentru locurile I-VI obținute la campionatele mondiale, inclusiv cele pentru persoane cu nevoi speciale, vor fi dublate. Astfel, sportivii vor primi recompense financiare semnificative în funcție de categoria de vârstă, încurajând astfel performanțe de vârf.

ADVERTISEMENT

Pentru locul I la competițiile mondiale, suma alocată crește la 84.000 de lei pentru sportivii seniori, 28.500 lei pentru tineret și juniori I, respectiv 16.500 lei pentru juniori II și cadeți. Această creștere considerabilă înseamnă o recunoaștere a eforturilor și dedicării acestor tineri sportivi care reprezintă cu mândrie țara la nivel global.

În ceea ce privește competițiile europene, inclusiv cele pentru persoane cu nevoi speciale, recompensele pentru locul I vor fi majorate la 55.500 de lei pentru seniori, 16.500 lei pentru tineret și juniori I, respectiv 9.000 lei pentru juniori II și cadeți. Această abordare reflectă angajamentul Guvernului Român de a susține excelența în sport și de a încuraja tinerele talente să-și atingă potențialul maxim.

ADVERTISEMENT

Guvernul a publicat, de asemenea, lista preliminară a sportivilor români calificați la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Până în prezent, 61 de sportivi s-au calificat în diverse discipline, confirmând diversitatea și forța echipei olimpice românești.

ADVERTISEMENT