Sport

Bilanțul Elisabetei Lipă la finalul lui 2023: „Să fim optimiști înaintea Jocurilor Olimpice. Vrem 2-3 medalii de aur!”

Elisabeta Lipă este pregătită pentru Jocurile Olimpice de la Paris. România va avea un total de 61 de reprezentanți pregătiți să lupte pentru tricolor.
28.12.2023 | 20:36
Bilantul Elisabetei Lipa la finalul lui 2023 Sa fim optimisti inaintea Jocurilor Olimpice Vrem 23 medalii de aur
Elisabeta Lipa este pregatita pentru Jocurile Olimpice de la Paris
ADVERTISEMENT

Sportivii români au obținut o impresionantă calificare pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, cu un total de 61 de reprezentanți pregătiți să aducă onoruri țării într-o varietate de discipline. Printre aceștia se numără înotătorii David Popovici și Vlad Stancu, boxerul Lăcrămioara Perijoc, atleții Delvine Relin Meringor, Alina Rotaru Kottmann, Andreea Mikloș și Joan Chelimo Melly.

Elisabeta Lipă, bilanț la final de 2023

“Mi-este foarte greu să fac un bilanț al sportului românesc acum, la final de an, pentru că eu tot timpul mă compar cu performanța nu numai a mea, ci a delegațiilor din care am făcut parte la atâtea ediții ale Jocurilor Olimpice. 

ADVERTISEMENT

La noi unitatea de măsură, vorbim de Jocurile Olimpice, calificări, și dacă mă raportez la acum 8 ani, Jocurile Olimpice de la Rio, când la fel, la final de an am preluat conducerea ministerului, atunci aveam 44 de sportivi calificați”, a declarat Elisabeta Lipă pentru Gsp.ro.

Canotajul va fi bine reprezentat, iar gimnastica artistică și cea ritmică vor aduce contribuții semnificative, cu sportivi precum Andrei Muntean și Annaliese Drăgan. Acești sportivi sunt pregătiți să ofere performanțe remarcabile la cel mai prestigios eveniment sportiv, Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

România se află în top 50 națiuni la Jocurile Olimpice. Elisabeta Lipă vrea 2-3 medalii de aur la Olimpiada de la Paris

“Acum zic că ar trebui să fim optimiști. Avem 61 de sportivi calificați, mai avem, să zic, aproape calificați, dar n-au fost oficial recunoscuți de către federațiile internaționale, pentru că au alt sistem de calificare, cu punctaje, dar noi cam știm cine sunt. 

Important este ca anul viitor această delegație, care din punctul meu de vedere nu va fi una foarte mare, pentru că nu avem niciun joc de echipă în componență, deci tot greul îl vor duce tot individualele, să fie foarte puternică. Să fie bine pregătită și fizic, și psihic și să reprezinte cât mai frumos și cât mai bine România la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Au fost competiții care au început foarte bine, dar care nu s-au terminat așa cum ne-am dorit. Avem discipline sportive care n-au plecat atât de bine și au terminat foarte bine. Per ansamblu, da, zic eu, sportul românesc nu stă foarte rău, față de ceilalți ani, când medaliile înaintea Jocurilor Olimpice nu au fost atât de multe. Medalie la Mondiale, care îți spun exact cam pe unde vei sta la Jocurile Olimpice.

Am terminat ultima ediție cu o medalie de aur. Ne-am dori să avem două, trei medalii de aur, ca să urcăm în clasament, pentru că am coborât foarte jos.

ADVERTISEMENT

Suntem pe locul 46-47, ceea ce nici eu, dar nici cei care sunt în fruntea federațiilor sportive și care au participat la Jocurile Olimpice și sunt medaliați nu pot accepta. Dar numai împreună putem găsi soluțiile cele mai bune ca să ajutăm sportivii.

Să le oferim tot ceea ce este necesar celor care au demonstrat că sunt foarte aproape de aceste medalii pentru ca ei să fie bine pregătiți atunci când concurează în finalele olimpice”, a punctat Elisabeta Lipă.

Această echipă diversificată de sportivi români este pregătită să ofere momente memorabile și să cucerească podiumul la Jocurile Olimpice din 2024. Suporterii așteaptă cu nerăbdare să vadă performanțele lor remarcabile și să împărtășească bucuria succesului olimpic.

ADVERTISEMENT