News

Vești bune pentru Liviu Dragnea. A câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova

23.04.2021 | 19:55
Vesti bune pentru Liviu Dragnea A castigat procesul cu Penitenciarul Rahova
ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a avut câștig de cauză în procesul prin care solicita Penitenciarului Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani și șase luni, recunoașterea zilelor de muncă prestate în intervalele 2 iulie 2020 – 15 septembrie 2020 şi 16 septembrie 2020 – 28 ianuarie 2021, pentru care s-a constatat încălcarea acestui drept.

Conducerea centrului de detenție l-a sancționat după apariţia interviului acordat prin Skype fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu. Având în vedere că zilele de muncă îi reduc semnificativ pedeapsa, fostul lider al Partidului Social Democrat a pierdut şansa de a obține mai repede eliberarea din închisoare.

ADVERTISEMENT

Magistrații Judecătoriei Sectorului 5 au obligat Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să îi recunoască acestuia zilele pe care le-ar fi putut dobândi prin muncă, dacă ar fi fost lăsat să lucreze. Decizia este definitivă.

Liviu Dragnea a câștigat procesul cu Penitenciarul Rahova. I-au fost recunoscute zilele de muncă

În baza art. 56 din Legea nr. 254/2013 admite în parte contestaţia formulată de petentul condamnat Dragnea Nicolae Liviu în contradictoriu cu Administraţia Penitenciarului Rahova împotriva Încheierii nr. 282/2021 a Judecătorului de supraveghere a privării de libertate de la Penitenciarul Rahova.

ADVERTISEMENT

Desfiinţează, în parte, încheierea atacată şi rejudecând: obligă Administraţia Penitenciarului Rahova Bucureşti să recunoască petentului zilele câştig din muncă pe care le-ar fi realizat în perioadele 02.07.2020 – 15.09.2020 şi 16.09.2020 – 28.01.2021, pentru care s-a constatat în mod definitiv încălcarea dreptului la muncă, cu excluderea perioadei 12.12.2020-06.01.2021 (în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova).

Respinge contestaţia formulată de petent cu privire la perioada 12.12.2020 – 06.01.2021 (perioadă în care petentul a fost internat la Penitenciarul Spital Jilava şi Penitenciarul Spital Rahova), ca neîntemeiată. Definitivă”, se arată în hotărârea instanței.

ADVERTISEMENT

Fostul lider PSD a primit aviz pozitiv pentru eliberarea condiționată

În altă ordine de idei, Liviu Dragnea a primit recent aviz pozitiv din partea Comisiei de specialitate a Penitenciarului Rahova, ceea ce înseamnă că acum poate solicita eliberarea condiționată din închisoare.

Dânsul a îndeplinit fracția pe care o prevede legea, de două treimi executate din mandatul de executare pe care l-a primit. În aceste două treimi au fost incluse și, respectiv, scăzute, zilele de câștig prin muncă.

ADVERTISEMENT

Astfel, dânsul a intrat în această comisie și s-a dat acest aviz favorabil, ceea ce înseamnă că îndeplinește absolut toate condițiile de legalitate pentru a i se admite această cerere”, a declarat avocata sa, Flavia Teodosiu.

ADVERTISEMENT