News

Vești bune pentru români din partea premierului Nicolae Ciucă. Când aderă țara noastră la Schengen

Premierul Ciucă a oferit un interviu pentru Bloomberg în care a anunțat că România poate adera la spațiul Schengen până la finele anului 2022. De asemenea, țara noastră ar urma să scape de MCV.
03.08.2022 | 23:57
Vesti bune pentru romani din partea premierului Nicolae Ciuca Cand adera tara noastra la Schengen
România se pregătește de intrarea în spațiul Schengen. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Nicolae Ciucă e convins că Uniunea Europeană va renunța la Mecanismul de Cooperare şi de Verificare (MCV) pentru România.

România ar putea adera la Schengen în acest an

Fostul general e apreciat de cei de la Bloomberg, care-i fac o prezentare impresionantă. ”General în retragere care a condus cândva forţe de luptă în Irak”, e scurta prezentare a lui Nicolae Ciucă. Americanii remarcă rolul important jucat de România în actualul context european, mai ales că țara noastră e vecină cu Ucraina.

ADVERTISEMENT

Între timp, Ciucă anunță că țara noastră vrea să cumpere armament de la americani, pentru a duce armata țării la un alt nivel. Pe lista achizițiilor se vor afla ”avioane de luptă, submarine, corvete, vehicule blindate de luptă şi drone”.

Politicianul a oferit, de asemenea, o veste bună tuturor românilor. După zece ani de așteptare, țara noastră ar urma să obțină intrarea în spațiul Schengen în 2022. ”Acest pas ar elimina aşteptările lungi la graniţele României cu alte state UE şi ar creşte atractivitatea României pentru investitorii străini”, menționează Bloomberg.

ADVERTISEMENT

O altă veste importantă, Uniunea Europeană e aproape să renunțe la MCV, regimul care monitorizează progresele înregistrate de România în domeniul judiciar și măsurile luate pentru a eradica corupția.

Tot ceea ce am făcut de când a început conflictul arată că suntem pregătiţi să devenim membru Schengen”, a transmis Ciucă. Practic, România se așteaptă ca rolul său în actualul context geopolitic să fie apreciat de UE.

ADVERTISEMENT

“Chiar ne aşteptăm ca toţi ceilalţi lideri ai UE să recunoască tot ceea ce am făcut, a completat Ciucă. Franța, cel mai important aliat al României, anunțase încă din ianuarie că țara noastră e pregătită pentru a adera la spațiul Schengen.

”Am afirmat de mai multe ori că România a îndeplinit toate criteriile, a trecut toate probele tehnice pentru a considera că este pregătită să adere la spaţiul Schengen (…) Suntem pregătiţi să lucrăm pentru a extinde Spaţiul Schengen.

ADVERTISEMENT

Acum facem legătura dintre pachetul de măsuri pentru Schengen şi pentru azil şi migraţie în scopul de a consolida Spaţiul Schengen”, a transmis ambasadoarea Franței la București, Laurence Auer.

ADVERTISEMENT