News

Vești bune pentru români înainte de Paște. Când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale

Înainte de Paște, milioane de români primesc o veste excelentă: data la care intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale.
22.03.2024 | 22:07
Vesti bune pentru romani inainte de Paste Cand intra a doua transa de bani pe cardurile sociale
Anunț important pentru peste 2,5 milioane de români: când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale. Sursa foto: MIPE
ADVERTISEMENT

În 2024, milioanele de români care sunt eligibili pentru tichete prevăzute în programul ”Sprijin pentru România” vor primi a doua tranșă de bani pe cardurile sociale chiar în zilele de dinainte de Paște.

Anunț important pentru peste 2,5 milioane de români: când intră a doua tranșă de bani pe cardurile sociale

Conform datelor oficiale, peste 2,5 milioane de români beneficiază, la două luni, de cei 250 de lei de pe tichetele sociale. Vestea bună este că guvernanții au decis acordarea carduri de alimente și anul acesta.

ADVERTISEMENT

Acum, cetățenii aflați în zona vulnerabilă din punct de vedere al venitului lunar primesc o veste excelentă înainte de debutul primăverii. Aceste carduri sociale de care beneficiază vor fi încărcate în preajma sărbătorilor de Paște.

În această săptămână, Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială și Casa Națională de Pensii Publice a transmis către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) situația centralizată cu beneficiarii de carduri sociale pentru alimente. Beneficiază de ajutor:

ADVERTISEMENT
  • 614.358 persoane, adulți și copii, încadrate în grad de handicap grav, accentuat și mediu
  • 13.098 familii cu cel puțin 2 copii în întreținere;
  • 3.130 familii monoparentale;
  • 192.398 familii beneficiare de ajutor de incluziune;
  • 1.714.246 de pensionari
  • 528 de persoane fără adăpost.

Reamintim că prima tranșă de bani din acest an a ajuns la cetățenii în februarie. Cei peste 2,5 milioane de români vor primi a doua tranșă de ajutoare sociale în luna aprilie.

ADVERTISEMENT

Conform MIPE, banii sunt virați pe cardurile sociale între data de 10 și 15 a fiecărei luni, odată cu celelalte drepturi sociale, precum pensiile sau ajutorul de șomaj. Mai mult ca sigur, în aprilie, cardurile vor fi alimentate cel târziu pe data de 15. Data pică într-o zi de luni.

Plafonul veniturilor pentru care se acordă vouchere, majorat

De la 1 ianuarie 2024, plafonul veniturilor vizate de ajutorul social a fost majorat de la 1.700 la 2.000 de lei. Asta înseamnă că românii care încasează sume mai mici sau egale cu 2.000 de lei pe lună au dreptul la ajutoare de la stat.

ADVERTISEMENT

În 2023 au fost în jur de 2,4 milioane de români care au beneficiat de aceste ajutoare. Din 2024, odată cu plafonul mai mare, sunt peste 2,5 milioane de beneficiari.

Reamintim că banii sunt virați din două în două luni. Cetățenii primesc în total 6 tranșe a câte 250 de lei pe an. Suma totală: 1.500 de lei anual. Banii pot fi folosiți pentru a cumpăra alimente sau pentru a achita mese calde.

ADVERTISEMENT