News

Vești excelente din Israel. Care este procentul infectărilor cu Covid-19 după vaccinarea completă

02.02.2021 | 11:10
Vesti excelente din Israel Care este procentul infectarilor cu Covid19 dupa vaccinarea completa
ADVERTISEMENT

Campania de vaccinare anti-Covid-19 din în Israel, țara cu cea mai mare rată de imunizare, arată rezultate excelente, potrivit cifrelor publicate luni de Ministerul Sănătății.

Peste 3,1 milioane de israelieni au fost imunizați cu prima doză a vaccinului și aproape 2 milioane au parcurs vaccinarea completă. Oficialii din Sănătate anunță că sub 1% dintre cei imunizați s-au reinfectat cu coronavirus în această perioadă.

ADVERTISEMENT

Această scădere a reinfectărilor a fost constatată în rândul persoanelor în vârstă și în zonele cele mai avansate în ceea ce privește vaccinarea. Acest lucru indică faptul că și vaccinul, nu doar carantina, a dus la scăderea infectărilor.

Care este procentul infectărilor cu Covid-19 după vaccinarea completă în Israel

Pe lângă măsurile de carantină, o nouă armă, vaccinul, oferă rezultate excelente în lupta cu pandemia de SARS-CoV-2. Programul de vaccinare din Israel, stat care este lider absolut în ceea ce privește imunizarea populației, a dus la scăderea drastică a infectărilor cu Covid-19 și a severității bolii în rândul persoanelor de peste 60 de ani, arată un studiu citat de BBC.

ADVERTISEMENT

Din datele oficialilor israelieni, reducerea infectărilor a fost mai pronunțată în rândul persoanelor în vârstă. Astfel, cifrele Ministerului Sănătății din Israel arată că 531 de persoane în vârstă de peste 60 de ani, din aproape 750.000 vaccinate cu ambele doze, au fost testate pozitiv pentru coronavirus. Adică 0,07% din total.

Din acest total, doar 38 de cetățeni au avut nevoie de spitalizare, dezvoltând forme moderate sau grave ale bolii.

ADVERTISEMENT

De la startul campaniei de vaccinare din Israel, au fost înregistrate 3 decese în rândul celor care au primit serul, dar e posibil ca cei care au murit să se fi infectat înainte ca vaccinul să activeze sistemul imunitar, scrie sursa citată.

Datele Ministerului Sănătății au analizat doar infecțiile și bolile la persoanele vaccinate. Studiul nu a implicat un grup al persoanelor nevaccinate.

ADVERTISEMENT

Peste 7.000 de infectări în Israel înainte de vaccinul anti-Covid

Ministerul Sănătății din Israel a evaluat datele medicale a circa 1 milion de persoane imunizate, dintre care 743.845 cu vârsta peste 60 de ani, până la cel puțin 7 zile după de la doză de vaccin.

Datele au arătat că înainte ca vaccinul să-și facă efectul, au fost înregistrate peste 7.000 de infectări, aproape 700 de cazuri de forme moderate sau critice și 307 decese.

Studiul a sugerat, ulterior, că reinfectările au scăzut în mod constant după 14 zile de la administrarea primei doze. Cea mai semnificativă scădere a numărului de cazuri a fost observată la 7 zile după a doua doză de vaccin.

Israelul a adoptat politica administrării rapelului la trei săptămâni, chiar dacă alte țări au luat în calcul amânarea acestuia, pentru a asigura prima doză pentru mai mulți oameni, având în vedere că livrările de vaccinuri sunt încă reduse.

ADVERTISEMENT