News

Vești excelente pentru românii care merg în Grecia! Certificatul verde nu mai este obligatoriu de la 1 mai

Turiștii români care și-au programat concediile în Grecia primesc vești excelente. Guvernul de la Atena a anunțat că renunță la restricții pe durata sezonului cald, inclusiv la certificatul verde la intrarea în țară.
01.05.2022 | 12:50
Vesti excelente pentru romanii care merg in Grecia Certificatul verde nu mai este obligatoriu de la 1 mai
Grecia renunță la restricții pe durata sezonului estival. Sursa foto: EPA/Alexandros Vlachos
ADVERTISEMENT
01-05-2022
09:51

Grecia renunță la certificatul verde, pe durata sezonului estival. Nu mai e obligatoriu de la 1 mai

Guvernul de la Atena a anunţat că renunţă la certificatul verde pe durata sezonului estival. Astfel, cei care călătoresc în Grecia nu mai trebuie să prezinte documente care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală.

”Începând cu 1 mai 2022, nu mai este nevoie să se prezinte certificat de vaccinare, boală sau testare pentru intrarea în Grecia.

Utilizarea certificatului EUDCC (Certificat Digital European Covid) pentru turişti este suspendată”, arată o informare a Comitetului de experți al Ministerului Sănătății elen, conform The Independent.

De duminică, vizitatorii nevaccinați pot intra în țară fără testare înainte de călătorie. Această măsură a fost menținută de Grecia timp de mai multe luni.

Ministrul Sănătății Thanos Plevris a declarat, sâmbătă, că regulile privind purtarea măștilor în interior ar putea rămâne în vigoare mai mult timp.

În contextul în care criza sanitară s-a ameliorat considerabil, Grecia, o țară turistică preferată de mulți dintre români, a anunțat o relaxare aproape totală a restricțiilor.

Grecia renunță la restricții pe durata sezonului estival

În ultimele săptămâni, pandemia de SARS-CoV-2 din Grecia a slăbit în intensitate. Astfel, numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus din Grecia a scăzut considerabil.

ADVERTISEMENT

Dacă în martie se raportau aproape 30.000 de îmbolnăviri pe zi, acum autorităţile înregistrează mult mai puține cazuri. Marţi, 12 aprilie, au fost 15.000 de infectări şi 64 de decese. La o populaţie de 11 milioane de cetățeni, circa 72% dintre locuitori sunt complet vaccinați.

Date fiind aceste condiții, Guvernul de la Atena a anunţat, miercuri, că restricţiile pandemice, precum purtarea măştilor în spaţii interioare şi certificatele COVID-19, vor fi ridicate pe toată perioada turistică estivală.

ADVERTISEMENT

Autorităţile au subliniat că urmează să ia în considerare reintroducerea lor în septembrie, informează Rte.

Sezonul turistic din Grecia începe pe 24 aprilie

Sezonul turistic de vară al Greciei începe de obicei după Paștele Ortodox, care anul acesta cade pe 24 aprilie. Statul elen se așteaptă la un număr mare de vizitatori în 2022, oficialii anticipând că veniturile vor ajunge la 80% din nivelurile raportate în 2019.

ADVERTISEMENT

Ministrul sănătății, Thanos Plevris, a spus că decizia de a elimina restricțiile se bazează pe datele epidemiologice și pe sugestiile experților.

Astfel, de la 1 mai până pe 31 august, cetățenii eleni și turiștii nu vor mai trebui să prezinte certificate Covid pentru a intra în spații interioare sau deschise.

ADVERTISEMENT

Autoritățile iau în considerare și ridicarea cerinței de a prezenta un certificat digital COVID pentru a intra în țară.

De asemenea, purtarea măştilor în spaţii interioare nu va mai fi obligatorie de la 1 iunie, iar elevii se vor întoarce la cursuri după vacanţa de Paşte fără a mai fi nevoie să prezinte regulat teste negative.

Plevris a mai precizat că toate măsurile vor fi reevaluate în septembrie, în funcție de evoluția pandemiei.

ADVERTISEMENT
Tags: