News

Veşti negre de pe litoral: 30 de adulţi şi 12 copii s-au înecat în mare în doar 2 luni

14.07.2020 | 20:01
Vesti negre de pe litoral 30 de adulti si 12 copii sau inecat in mare in doar 2 luni
ADVERTISEMENT

Ca în fiecare an, sezonul estival este umbrit de o serie de tragedii survenite ca urmare a neglijenței turiștilor care își petrec vacanța la malul Mării Negre. Fără să se gândească măcar pentru o clipă că își pot pune viața în pericol, aceștia ignoră cu desăvârșire avertismentele salvamarilor și se aventurează în larg, deși scăldatul este interzis.

Așa se face că în ultimele două luni s-au înecat nu mai puțin de 30 de adulți și 12 copii, iar riscul ca aceste tragedii să continue să producă pe litoral este în continuare la cote maxime, în condițiile în care oamenii nu par dornici să țină cont de steagul rosu.

ADVERTISEMENT

Într-un comunicat dat publicității marți, 14 iulie, reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență trag un puternic semnal de alarmă cu privire la persoanele care merg la scăldat în această perioadă. Totodată, le recomandă adulților să aibă în vedere siguranța copiilor, mai ales atunci când se află în apropierea apei.

Bilanț negru pe litoral! 30 de adulți și 12 copii s-au înecat până acum în mare

Cu apa nu-i de joacă… o demonstrează zecile de persoane care și-au pierdut viața în timp se aflau la scăldat! Numai în ultimele două luni, peste 30 de adulți și 12 copii s-au înecat! În multe situații, curentul puternic, adâncimea apei și teribilismul stau la baza unui scenariu dramatic!

ADVERTISEMENT

Condițiile de înot pot fi imprevizibile în râuri, iazuri, lacuri sau în mare. Și persoanele care înoată bine pot obosi, pot avea crampe musculare sau pot fi prinși într-un curent de apă.

Fiecare părinte trebuie să aibă în vedere siguranța copilului, mai ales atunci când acesta se află în apropierea apei. Este foarte important să nu-ți pierzi copilul din câmpul vizual, nici măcar o secundă. Oricât de bine înoată copilul tău, nu ai garanția că ceva rău nu se poate întâmpla.

ADVERTISEMENT

Scăldați-vă doar în locuri special amenajate pentru înot și respectați avertizările privind interzicerea scăldatului! Supravegheați permanent copiii aflați în apă sau în apropierea acesteia! Fii responsabil în preajma apei și învață-ți copilul să facă la fel!”, a transmis DSU pe pagina oficială de Facebook.

Un bărbat de 42 de ani s-a înecat în mare la Costinești. Medicii nu au mai putut face nimic pentru el

Printre persoanele răpuse de valurile puternice din ultima perioadă se numără și un bărbat de 42 de ani din Brașov care își petrecea vacanța la Costinești. De altfel, acolo avea să-și găsească și sfârșitul, în zona Obeliscului, trupul său neînsuflețit fiind scos cu mare dificultate din apă de salvatori.

ADVERTISEMENT

O altă persoană a murit înecată în stațiunea Mangalia, însă de data aceasta pompierii au reușit să scoată în timp util celelalte șase victime, printre care și patru copii. „În Mangalia au fost alocate două ambulanţe SMURD B, două ambulanţe SAJ B şi o ambulanţă SAJ C.

Din primele informaţii este vorba de şapte persoane (patru copii şi trei adulţi) care au fost scoase la mal. Pentru un adult s-a efectuat protocol de resuscitare. Din păcate, bărbatul nu a răspuns la manevrele de resuscitare, a fost declarat decedat“, a transmis ISU Dobrogea.

ADVERTISEMENT