Fotbal intern

Veşti proaste pentru Rădoi. Ianis Hagi ar putea rata Jocurile Olimpice: „Rangers nu e obligată să îl lase“

06.05.2021 | 20:45
Vesti proaste pentru Radoi Ianis Hagi ar putea rata Jocurile Olimpice Rangers nu e obligata sa il lase
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi are şanse mici să facă parte din lotul României pentru Jocurile Olimpice. Glasgow Rangers a câştigat titlul în Scoţia şi va juca în preliminariile Ligii Campionilor în perioada în care se desfăşoară meciurile de la Olimpiadă.

Ianis Hagi ar putea rata Jocurile Olimpice: „Rangers nu e obligată să îl lase“

Turneul de fotbal de la Jocurile Olimpice din Japonia este programat în perioada 22 iulie – 7 august 2021, interval în care se joacă şi tururile preliminare din Champions League.

ADVERTISEMENT

România este una dintre cele 4 naţionale europene prezente la Tokyo, graţie calificării în semifinalele Europeanului de Tineret din 2019. Careul de aşi a fost completat de Franţa, Spania şi Germania, care vor juca şi ele la Olimpiadă.

Turneul de fotbal de la Tokyo nu face parte din datele oficiale ale calendarului FIFA, astfel că niciun club nu este obligat să-şi lase jucătorii la naţionale. Este cazul lui Ianis Hagi la Rangers.

ADVERTISEMENT

Scoţienii scriu că este foarte puţin probabil ca echipa campioană să fie de acord cu o convocare a lui Ianis Hagi, care face parte din lotul lărgit anunţat de Rădoi, într-o perioadă în care se decide o eventuală participare în grupele competiţiilor europene.

„Starul lui Rangers Ianis Hagi se află în faţa unui potenţial scandal între naţională şi club, dacă România se califică în fazele superioare ale turneului olimpic de fotbal.

ADVERTISEMENT

Vârful de pe Ibrox are şanse mari de a fi convocat la turneul din Japonia, care are programate fazele eliminatorii în august, când Rangers îşi începe calificările în Liga Campionilor.

Clubul nu este obligat să îl lase la naţională. E de aşteptat ca antrenorul Mirel Rădoi să-l cheme şi spune că va demara discuţiile cu toate cluburile pentru jucători. Obiectivul anunţat de el este o medalie olimpică“, au scris jurnaliştii de la glasgowlive.co.uk.

ADVERTISEMENT

Dincolo de suprapunerea datelor de desfăşurare a celor două competiţiei, intervine probleme pregătirii. Dacă merge cu naţionala în Japonia, Ianis Hagi va rata pregătirea cu Rangers şi, chiar dacă România nu trece de sferturi, mai rămân doar câteva zile până la primul meci european al scoţienilor. Mai mult, distanţa dintre cele două ţări înseamnă şi o deplasare foarte obositoare.

Programul României la Jocurile Olimpice

România face parte din Grupa B alături de selecționatele din Noua Zeelandă, Coreea de Sud și Honduras.

  • 22 iulie 2021, ora 14:00 Honduras – ROMÂNIA
  • 25 iulie 2021, ora 14:00 ROMÂNIA – Coreea de Sud
  • 28 iulie 2021, ora 11:30 ROMÂNIA – Noua Zeelandă

Primele două clasate din fiecare grupă se califică în faza eliminatorie. Sferturile de finală se joacă pe 31 iulie, semifinalele pe 3 august, finala mică pe 6 august şi marea finală pe 7 august.

Rangers începe aventura europeană în ziua semifinalelor de la Tokyo

După ce a câştigat titlul în Scoţia, Glasgow Rangers şi-a asigurat prezenţa în al treilea tur preliminar din Liga Campionilor. Conform datelor oficiale UEFA, această fază a competiţiei va debuta pe 3 august, în aceeaşi zi cu semifinalele de la Tokyo.

Manşa retur a celui de-al treilea tur din Champions League este programată pe 10 august, la 3 zile după decernarea medaliilor de aur la Olimpiadă.

ADVERTISEMENT