Sport

Viață de rege pentru Cristiano Ronaldo în Riad. Portughezul ar putea locui într-un palat de 13,6 milioane euro

Dincolo de salariul ”stratosferic”, saudiții sunt gata să-i ofere lui Cristiano Ronaldo o viață într-un lux opulent după ce va semna contractul.
22.12.2022 | 22:58
Viata de rege pentru Cristiano Ronaldo in Riad Portughezul ar putea locui intrun palat de 136 milioane euro
Saudiții sunt gata să-i pună la dispoziție lui Ronaldo o reședință de un lux extrem pe perioada petrecută în Riad. Foto: www.propertyfinder.sa
ADVERTISEMENT

Qatar și-a dorit Cupa Mondială ca să-și cosmetizeze imaginea pe plan mondial. Saudiții merg pe aceeași idee. Acesta este resortul ofertei pe care a primit-o Cristiano Ronaldo. Să-și încheie cariera la Al-Nassr, iar apoi să fie Ambasador pentru candidatura la organizarea ediției 2030 a Mondialului, alături de Egipt și Grecia. Și care înseamnă nu doar un salariu regesc. Ci și ani petrecuți în condiții ultra-luxoase.

Un palat sau o reședință într-un complex de lux pentru expați, sunt variantele lui Cristiano Ronaldo

Arabia Saudită face eforturi să-și crească atractivitatea în fața occidentalilor. Un demers deloc facil într-o țară în care eforturile prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, de a-și moderniza țara, conservatoarele legi islamice sunt o realitate.

ADVERTISEMENT

La fel, Riad, capitala, s-a schimbat ca imagine. Astăzi este o metropolă întinsă, cu zgârie-nori și centre comerciale strălucitoare, cu aer condiționat.

Însă, dincolo de această imagine, viața, aici, nu este simplă pentru expați. Și nu doar pentru temperaturile care ajung, vara, la peste 50 de grade, ori furtunile de nisip.

ADVERTISEMENT

Ci mai ales pentru că Riad este cunoscut ca unul dintre cele mai conservatoare orașe din Arabia Saudită, unde localnicii respectă tradiția rugăciunilor de cinci ori pe zi. Și nici măcar prin cap nu le trece să încalce legile islamice.

Ei bine, aici intervine factorul Cristiano Ronaldo. Care oferă, pe lângă imboldul pe care-l poate da din punct de vedere fotbalistic, cu amprenta sa record pe rețelele sociale. Și priza pe care o are la media din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

Motiv pentru care, desigur, va beneficia, alături de Georgina Rodriguez și copii, precum ceilalți expați de calibru, de un statut privilegiat. Mai exact, de o reședință într-unul dintre cartierele prestigioase ale orașului.

Palatul în care ar putea locui Cristiano Ronaldo. Sursa: Daily Mail
Palatul în care ar putea locui Cristiano Ronaldo. Sursa: Daily Mail

Care sunt variantele

O variantă este Al Muhammadiyah, cunoscut pentru restaurantele sale de top. O alta, Al Nakheel, care este popular printre familii, datorită școlilor sale internaționale.

ADVERTISEMENT

Ambele sunt aproape de stadionul de 25.000 de locuri al lui Al Nassr din parcul Mrsool. Și sunt cunoscute pentru numărul mare de complexe de lux, construite pentru rezidenții occidentali.

Cele mai multe dotate cu propriile lor piscine, grădinițe, școli, magazine, clinici, săli de sport și restaurante. Astfel că, rezidenții își petrec acolo marea majoritate a timpului.

Mai ales că acolo sunt protejați de poliția religioasă Mutaween, care se asigură că societatea saudită principală este guvernată de legea Sharia, care oricum și-a mai pierdut din putere în ultimii ani. Și, în spatele ușilor închise, se pot răsfăța cu ceilalți occidentali. Chiar dacă alcoolul este interzis, așa cum este în toată Arabia Saudită.

Palatul în care ar putea locui Cristiano Ronaldo. Sursa: Daily Mail
Palatul în care ar putea locui Cristiano Ronaldo. Sursa: Daily Mail

Sau, spun cei de la Daily Mail, ar mai exista și o proprietate aflată la vânzare în prezent, pentru suma de 13,6 milioane de euro. Un palat aflat la mică distanță de stadion. Și care este parte dintr-un complex care mai include, între altele, trei vile suplimentare, dar și o piscină de dimensiuni olimpice.

 

ADVERTISEMENT