News

„Victime” de calibru al polițiștilor rutieri din Brașov. Doi milionari celebri ar fi rămas fără permisul de conducere

Polițiștii rutieri din județul Brașov au demarat o serie de controale de amploare în urma cărora ar fi rămas fără permis George Copos și Ioan Neculaie.
25.03.2023 | 21:54
Victime de calibru al politistilor rutieri din Brasov Doi milionari celebri ar fi ramas fara permisul de conducere
George Copos ar fi rămas fără permis de conducere/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

În urma unor controale efectuate de către poliția rutieră din județul Brașov, au fost aplicate mai multe sancțiuni pentru nerespectarea de către șoferi a normelor de circulație, printre cei sancționați fiind și George Copos și Ioan Neculaie, care ar fi rămas fără permisul de conducere, scrie newsbv.ro.

Coincidența face ca cele două „capturi” de calibru ale polițiștilor brașoveni să fi avut un parcurs în viață cu multe asemănări. Ambii au fost oameni de afaceri de succes și au fost patroni ai unor echipe de fotbal, Neculaie la FC Brașov și Copos la Rapid București. Un al treilea lucru în comun pe care îl au cei doi este cazierul încărcat și condamnările penale care le-au adus șederi în închisoare pentru diverse fapte de natură penală.

ADVERTISEMENT

Copos, un politician cu două condamnări penale

George Copos (69 de ani) a investit sume importante în clubul giuleștean din 1993 până în 2012, când s-a retras de la conducerea grupării. Primul titlu, cel din 1999, a fost obținut cu Mircea Lucescu antrenor, în timp ce al doilea titlu, acontat în 2003, l-a avut pe Mircea Rednic în rolul principal. Pe lângă cele două campionate, Rapid a mai câștigat în era Copos și 4 cupe ale României.

De asemenea, Copos s-a implicat în politică fiind membru al Partidului Umanist Român, fondat de către Dan Voiculescu. În această calitate a fost ales senator în 2004 și a intrat în guvernul Tăriceanu în calitate de vicepremier, până când PUR a rupt alianța cu PNL și PD.

ADVERTISEMENT

În 2008, George Copos a fost trimis în judecată în dosarul Loteria II, fiind acuzat de manipularea pieței de capital. Apoi, în martie 2014, fostul patron al Rapidului a primit 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în ”Dosarul Transferurilor”. În sfârșit, cinci luni mai târziu, în august 2014, Copos a mai încasat alți 4 ani de detenție cu executare, în dosarul Loteria I, în care omul de afaceri fusese găsit vinovat de evaziune fiscală în formă continuată.

Copos a stat în închisoare doar un an, fiind eliberat condiționat după ce a executat o treime din pedeapsă. În primele declarații făcute în libertate, milionarul a susținut că a făcut două erori majore în viață: a intrat în politică și a investit 30 de milioane de euro în fotbal. De asemenea, Fiscul încearcă să recupereze și acum circa 17 milioane de lei pe care omul de afaceri i-ar datora pe vremea când patrona clubul Rapid București.

ADVERTISEMENT

Două condamnări și pentru Ioan Neculaie

La rândul său, Ioan Neculaie a fost condamnat, în noiembrie 2012, într-un dosar legat de un accident de muncă din martie 2008 întrucât un angajat al său a murit din cauza prăbușirii unui coș de fum care era dezmembrat pentru fier vechi. Procurorii au stabilit că dezmembrarea nu avea autorizație, iar măsurile de protecție a muncitorilor nu au fost respectate.

Condamnarea inițială cu suspendare s-a transformat în pedeapsă cu executare, după ce milionarul brașovean a fost judecat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, iar contopirea pedepselor a dus la o sentință de 2 ani de închisoare.

ADVERTISEMENT

Atunci, un muncitor de la societatea Prescon SA a murit după ce s-a prăbuşit peste el o parte a unui coş de fum care era dezmembrat pentru a fi dat la fier vechi. Anchetatorii au stabilit că societatea care făcea dezmembrarea nu avea autorizaţie şi nici nu respecta măsurile de protecţie a muncitorilor.

Ioan Neculaie și-a construit o imagine de afacerist excentric și a fost, de-a lungul timpului, implicat în mai multe scandaluri. Cel mai răsunător a fost cel al unor vedete din showbiz pe care milionarul le plătea cu sume impresionante pentru a-l vizita la domeniul său de câteva hectare, de lângă Brașov. Acestea ajungeau de la București cu elicopterul lui Neculaie sau cu una din mașinile de lux pe care acesta le deținea în parcul său auto fabulos

ADVERTISEMENT
Tags: