News

Milionarul-fugar Ioan Neculaie a ajuns la partaj cu fosta soție. Fostul patron de la FC Brașov e posesor al unei averi de zeci de milioane de euro

Milionarul Ioan Neculaie, fost patron al echipei de fotbal FC Brașov, este în partaj cu fost lui soție, Gina. Cei doi au divorțat în 2006, dar au continuat să dețină bunuri și afaceri la comun.
21.08.2022 | 14:52
Milionarulfugar Ioan Neculaie a ajuns la partaj cu fosta sotie Fostul patron de la FC Brasov e posesor al unei averi de zeci de milioane de euro
Ioan Necuaie a ajuns de nerecunoscut, după ce a renunțat la FC Brașov / Colaj foto: Fanatik / Surse: Hepta, greecepolice.org
ADVERTISEMENT

Ioan Neculaie, milionarul fugit în Grecia pentru a evita o condamnare cu închisoarea, ar putea fi forțat de instanță să-și împartă averea cu fosta lui soție, Gina, de care a divorțat în urmă cu 16 ani. Afaceristul are probleme mari din cauza unui credit pe care l-a încheiat în anul 2005 cu o bancă din România, împreună cu Gina Neculaie.

Oficial, averea lui Ioan Neculaie este de aproape 30 de milioane de euro

Deși nu se mai poate lăuda cu situația de acum 10-15 ani, Ioan Neculaie este în continuare posesor al unei averi impresionante, evaluate de revista Capital, în 2021, la 24-28 de milioane de euro. Totuși, o parte din bunurile acestuia au ajuns să fie supuse sechestrului sau executărilor silite.

ADVERTISEMENT

Conform unor surse FANATIK, o parte din averea patronului fabricii de camioane Roman și a clubului FC Brașov este trecută pe numele fostei soții și a fiului pe care cei doi îl au împreună. Acesta este și motivul pentru care recuperarea datoriilor de la Ioan Neculaie s-a dovedit extrem de greoaie.

Fosta soție a reușit să întoarcă o executare silită împotriva lui Neculaie

La finalul lui iunie 2022, o bancă și o firmă de recuperări creanțe au cerut în instanță partajul bunurilor comune și lichidarea regimului matrimonial pentru Ioan și Gina Neculaie.

ADVERTISEMENT

Acțiunea este disjunsă dintr-un alt dosar, în care Ginei Neculaie i-a fost admisă o contestație la executare pe care banca o avea împotriva lui Ioan Neculaie, pe baza unui credit pe care acesta l-a luat și nu l-a mai achitat.

Judecătorii au dispus anularea actelor de executare silită pentru mai multe imobile aparținându-i milionarului, pe motiv că acestea aparțineau și fostei sale soții. Pentru a rezolva această situație, societatea bancară a cerut ca bunurile comune ale soților Neculaie să fie partajate, pentru ca procedura continue doar împotriva omului de afaceri.

ADVERTISEMENT

Complexul Favorit din Brașov, vândut la licitație cu 1,6 milioane euro

Nu este prima dată când membrii familiei milionarului Neculaie apelează la această stratagemă pentru a împiedica executările silite. În 2019, fiul afaceristului, Alexandru Neculaie, a reușit să anuleze o sentință civilă împotriva tatălui său, care nu reușise să achite un credit de 7,5 milioane de lei, la aceeași bancă.

Chiar și așa, la începutul acestui an, Complexul Favorit din Brașov, deținut de Ioan Neculaie, a fost scos la licitație pentru 1,6 milioane euro, după ce anterior, banca creditoare încercase să obțină 3,6 milioane euro pe acest imobil. Acesta fusese pus garanție pentru un împrumut folosit de omul de afaceri pentru modernizarea companiei Roman SA. Ulterior, Neculaie a pierdut pachetul majoritar la respectiva societate, ca urmare a unei decizii definitive a Curții de Apel Alba, din aprilie 2009.

ADVERTISEMENT

Excentricul Neculaie: de la vedetele din showbiz aduse cu elicopterul, la fuga în Grecia

Ioan Neculaie și-a construit o imagine de afacerist excentric și a fost, de-a lungul timpului, implicat în mai multe scandaluri. Cel mai răsunător a fost cel al unor vedete din showbiz pe care milionarul le plătea cu sume impresionante pentru a-l vizita la domeniul său de câteva hectare, de lângă Brașov. Acestea ajungeau de la București cu elicopterul lui Neculaie sau cu una din mașinile de lux pe care acesta le deținea în parcul său auto fabulos. De asemenea, presa a relatat că Neculaie deținea și un iaht, în Grecia, pe care-l botezase după numele soției sale, Gina.

Tot în Grecia se află în prezent Ioan Neculaie, însă din alte motive. El s-a refugiat acolo pentru a scăpa de o condamnare de 2 ani și 2 luni de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit procurorilor, Neculaie a tras cu o armă de vânătoare în roțile propriului autoturism, pentru că s-a enervat pe un angajat care nu-i pregătise mașina la timp pentru o partidă de vânătoare.

Pentru această faptă, Neculaie a primit 8 luni de închisoare, însă afaceristul mai avea de executat 1 an și 4 luni din trecut, tot pentru nerespectarea armelor și munițiilor.

Judecătorii greci au decis extrădarea lui Ioan Neculaie

În vârstă de 65 de ani, Ioan Neculaie a fost capturat în Grecia, pe baza unui mandat internațional de arestare. El se afla într-o zonă luxoasă a orașului Salonic iar în momentul în care a fost prins de polițiștii eleni, tocmai își închiriase un Mercedes de lux.

Judecătorii greci au admis cererea României de extrădare formulată pe numele lui Ioan Neculaie, însă nu se știe exact când va avea loc aceasta. Între timp, Curtea de Apel Brașov a decis, la începutul lunii august, să amâne până în octombrie executarea pedepsei cu închisoarea pentru Ioan Neculaie, după ce afaceristul formulase o contestație în anulare.

ADVERTISEMENT
Tags: